Σχέδιο: Drake Tsui

Σε ένα ζοφερό μέλλον, η έλλειψη πόρων για την επιβίωση της ανθρωπότητας έχει χωρίσει τη Γη σε δύο παρατάξεις: τα Ενωμένα Έθνη (E.E) και τη Συμμαχία της Νέας Γης (Σ.Ν.Γ). Έπειτα από πολλά χρόνια άσκοπων εχθροπραξιών και τεχνολογικής ανάπτυξης στη βιομηχανία όπλων και οι δύο πλευρές συμφωνούν πρόθυμα σε ειρήνευση για να αποφύγουν την ολική καταστροφή.

Τώρα, κάτω από την ηγεσία της Ηγεμονίας της Ενωμένης Γης, το διάστημα έχει γίνει η τελευταία ελπίδα της Γης. Καθώς όμως οι πόροι γίνονται όλο και πιο λίγοι, διαμάχες ξεσπούν πάλι. Ένας κόσμος που διοικείται από μια δικτατορική κυβέρνηση, που έχει γεμίσει συμμορίες, ιδιωτικές στρατιωτικές ομάδες, μαχητές της ελευθερίας και θάνατο, τι μέλλον μπορεί να έχει;

Ο Drake Tsui αφήνει την πλοκή να εξελιχθεί μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών του, δίνοντας έτσι μια φρέσκια ματιά στο γνωστό είδος της μετα-αποκαλυπτικής εποχής για τη Γη. Με πολλή διακριτικότητα θέτει ερωτήματα, όπως το ποιος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι ή ποιος θα μείνει πίσω, παρουσιάζει όλες τις πλευρές μέσα από ευφάνταστους και γεμάτους ζωή χαρακτήρες και χρησιμοποιεί ιστορικά πρότυπα εξουσίας και δομών κοινωνίας που φαίνεται να επιβιώνουν στο χρόνο.

Το σχέδιο είναι ίσως και το πιο δυνατό ατού της ιστορίας και δίκαια θα το χαρακτήριζε κανείς την ίδια την ταυτότητά της. Είναι λιτό, δυναμικό, ιδιαίτερο, με εξαιρετικά εξώφυλλα, άριστη δουλειά σε λεπτομέρειες, εκφραστικούς χαρακτήρες με μοναδικά στυλ και ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με  λευκούς, μαύρους και γκρίζους τόνους.

Το SIN είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κόμικς που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, με ένα εντελώς δικό του, αναγνωρίσιμο στυλ και πολύ καλή πλοκή, που σύντομα καθιερώθηκε ως άξιο του είδους του. Προς το παρόν δεν έχει τυπωθεί και  μπορεί κανείς να το διαβάσει μόνο online (σε site όπως το www.mangamagazine.net) ή να αγοράσει την Kindle edition.