Σχέδιο: Pierre Mony Chan

Όταν αρχαία μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια, που θα μπορούσαν να κλονίσουν τη δύναμη της θρησκείας, το Βατικανό αναθέτει τη διευθέτηση τους στη διακριτική υπηρεσία ενός Καρδινάλιου, ο οποίος, με τη βοήθεια μιας ομάδας αποτελούμενης από κατασκόπους και σπεσιαλίστες των ειδικών δυνάμεων, προσπαθεί να τα κρατήσει μακριά από επικίνδυνα χέρια.

Η ιστορία αυτή ακολουθεί μια ομάδα αρχαιολόγων – ερευνητών που ερευνά και αναζητά θρησκευτικά αντικείμενα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποφύγει καταιγισμούς πυροβολισμών και εκρήξεων από αδυσώπητα άτομα που θα έκαναν τα πάντα για να έχουν στην κατοχή τους τα αντικείμενα αυτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν ύποπτα συμφέροντα. Όταν ένας μαφιόζος νονός θα θέσει στην υπηρεσία του Βατικανού τον καλύτερο άνδρα του, αυτός θα γίνει ο φύλακας άγγελος μιας νέας και όμορφης ερευνήτριας, η οποία όμως μπλέκει πάντοτε σε μεγάλες περιπέτειες.

Η σειρά αυτή, μια ευχάριστη ευρωπαϊκή έκπληξη, τα έχει όλα. Καλή εξέλιξη πλοκής που δεν κουράζει, κυρίως γιατί μένει πιστή στο είδος της, χιούμορ και πρωταγωνιστές με κέφι, ευφάνταστους χαρακτήρες, δυναμικό σκίτσο με σκηνές πυροβολισμών και μάχης που παραπέμπουν στον κινηματογράφο και αρκετές εκπλήξεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το σχέδιο είναι δυναμικό και κινητικό, δανείζεται αρκετά στοιχεία από Μάνγκα, κάτι που είναι ευδιάκριτο ειδικά στις σκηνές μάχης. Αυτό δεν αποτελεί όμως πρόβλημα μια και στηρίζει τόσο καλά την εξέλιξη του σεναρίου.

Μια περιπετειώδης σειρά για τους φαν του είδους, με όλα τα σωστά συστατικά: καλό σενάριο, αρκετές εκρήξεις, πρωταγωνιστές που αρνούνται να πάρουν τη ζωή στα σοβαρά και ένα διαφορετικό στυλ εξιστόρησης.