Σχέδιο: Philip Tan

Ένα πολύ δυνατό πρώτο τεύχος μας χαρίζουν ο Justin Jordan και o Philip Tan, οι οποίοι συνδύασαν μια δραματική ιστορία του αμερικανικού νότου με μια σκοτεινή γοτθική ιστορία. Η ιστορία είναι φιλόδοξη, γεμάτη καρδιά και μεταφέρει την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης σε ένα μέρος που πεθαίνει. Συναρπαστική αρχή, που εύχομαι να διαρκέσει.

Το “The Curse of Brimstone” είναι μέρος της νέας σειράς της DC, New Age Of Superheroes, και αποτελεί το πέμπτο βιβλίο της σειράς. Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε μια μικρή πόλη, τη York Hills, η οποία άρχισε να αργοπεθαίνει με το κλείσιμο των ορυχείων άνθρακα. Σήμερα αποτελεί ένα ξεχασμένο μέρος και ο πρωταγωνιστής Joe Chamberlain νιώθει εγκλωβισμένος εκεί. Δεν διαθέτει την εκπαίδευση που χρειάζεται και δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα του, που τραυματίστηκε πάνω στη δουλειά.

Και πάνω σε αυτήν τη σχεδόν αδιέξοδη κατάσταση, παρουσιάζεται ένας ξένος που του προτείνει μια συμφωνία. Να του δώσει αυτό που επιθυμεί, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του. Κάθε συμφωνία με τον διάβολο όμως έχει το αντίτιμό της.

Ο συγγραφέας μας δείχνει μια Αμερική που κανείς μας σχεδόν δεν έχει βιώσει. Μια μικρή πόλη που πεθαίνει, από αυτές που σταματάς για να βάλεις βενζίνη και αναρωτιέσαι γιατί μένουν ακόμα κάτοικοι εκεί. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας απλός νεαρός, με την επιθυμία για μια καλύτερη ζωή και μια κατάρα που δεν υπολόγισε καλά.

Το σχέδιο του Philip Tan δίνει τον σωστό τόνο στην ιστορία και απεικονίζει τη συναισθηματική κατάσταση τόσο των προσώπων, όσο και τη γενικότερη ατμόσφαιρα αποσύνθεσης που επικρατεί.

Μια συναισθηματική και καλογραμμένη ιστορία, με έναν πολύ ανθρώπινο πρωταγωνιστή και πολύ καλό σχέδιο, το “The Curse of Brimstone” είναι η ναυαρχίδα της νέας σειράς της DC New Age of Superheroes, και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί.