Σχέδιο: Marc Silvestri

Το Hunter Killer είναι το αποτέλεσμα της έξυπνης συνεργασίας ανάμεσα σε έναν ταλαντούχο συγγραφέα, τον Mark Waid και έναν δαιμόνιο και εξαιρετικό  καλλιτέχνη, τον Mark Silvestri. Η σειρά συνάντησε μεγάλη επιτυχία και δεν απογοήτευσε κριτικούς και αναγνώστες.

Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από την ύπαρξη υπερ-ανθρώπων ανάμεσά μας. Όταν κάποιος από αυτούς παραβαίνει το νόμο, είναι δουλειά της ομάδας κρούσης Hunter Killer να επέμβει, για να τους εντοπίσει και να τους σκοτώσει. Το πρώτο τεύχος αρχίζει με ένα τέτοιο περιστατικό σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μια υπερ-άνθρωπος σκοτώνει τους κατοίκους μιας μικρής πόλης για να τραφεί. Πριν καταφέρει όμως η ομάδα Hunter Killer να την σταματήσει, ένας άλλος υπερ-άνθρωπος, ο Wolf,  θα την σκοτώσει για να μην αποκαλύψει την θέση άλλων όταν θα την πιάσουν. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Έλις, ο οποίος είναι υπερ-άνθρωπος εν αγνοία του όμως και ο οποίος θα ανακαλύψει τις δυνάμεις του με έναν παράξενο τρόπο, όταν θα μπλεχτεί σε μια από τις υποθέσεις της ομάδας Hunter Killer. Αυτό που δεν περίμενε όμως κανείς είναι το πόσο μοναδικός είναι ο Έλις.

Το σενάριο του Mark Waid είναι γραμμένο με μαεστρία. Σιγά σιγά χτίζει την ιστορία του, προσθέτοντας νέες πληροφορίες σε κάθε τεύχος, εισάγοντας νέα στοιχεία και παρουσιάζοντας νέες τροπές στην εξέλιξη. Η πλοκή του εξελίσσεται γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα, τον Έλις και αφήνει τον αναγνώστη να ανακαλύπτει νέα στοιχεία καθώς τα ανακαλύπτει και ο ίδιος (ο Έλις). Ψέματα, παρασκήνια και στρατηγικά παιχνίδια με πιόνια τους πρωταγωνιστές, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το σχέδιο του Σιλβέστρι, όπως πάντα, κόβει την ανάσα. Είναι αδύνατον να μην σε μαγέψει η ικανότητά του να σχεδιάζει τόσο μοναδικούς και χαρακτηριστικούς ήρωες. Οι χαρακτήρες του όλοι είναι δουλεμένοι με λεπτομέρεια και καθαρές, έντονες γραμμές, η δράση τόσο δυναμική που είναι απόλαυση να την παρακολουθείς κατά την εξέλιξή της και όλες οι φιγούρες του χαρακτηρίζονται από μια ανεπιτήδευτη κομψότητα που δίνει στυλ και δένει με το ύφος του χαρακτήρα. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπει κανείς έναν καλλιτέχνη αυτού του επιπέδου να συνδυάζει το ταλέντο του με ένα καλό σενάριο.

Η δουλειά του αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο χάρη στο μελάνι που έχει αναλάβει ο Joe Weems και τα τολμηρά χρώματα του Steve Firchow. Οι σκηνές ακολουθούν τη δυναμική του σχεδίου και μεταδίδουν το βάρος του. Δεν υπάρχουν άσκοπες κινήσεις ή περιττές λεπτομέρειες, όλα εξυπηρετούν έναν σκοπό.

Το Hunter Killer θυμίζει περισσότερο σειρά της τηλεόρασης παρά κόμικ. Είναι καλογραμμένο, γεμάτο καταιγιστική δράση, εκρήξεις και είναι εικαστικά υπέροχο. Μια απόλαυση για τους φαν του είδους!