Σχέδιο: Sebastian Fiumara

Μια νέα σειρά, που πολλοί περίμεναν, αρχίζει με το “Abe Sapien: Dark and Terrible”. Μετά την επιτυχία του “Hellboy” και του “B.P.R.D.” του Mike Magnola, ήρθε η σειρά ενός μυστηριώδους αλλά πολύ αγαπητού χαρακτήρα, του Abe Sapien, να προβληθεί.

Το πρώτο αυτό τεύχος, βρίσκει τον πρωταγωνιστή μακριά από το B.P.R.D. να ταξιδεύει σε ένα τρένο, διασχίζοντας μια Αμερική που σπαράσσεται από έναν μυστικό πόλεμο μεταξύ του στρατού και κάθε είδους μεταλλαγμένους και μεταλλάξεις. Μέσα στο τρένο θα ακούσει αρκετές ιστορίες σχετικά με το τι έχει συμβεί, αλλά το πώς συνδέονται μεταξύ τους παραμένει άγνωστο.

Ο ίδιος φαίνεται να ψάχνει κάποιο νέο στοιχείο που αφορά το παρελθόν του. Παρʾ όλʾ αυτά πολύ λίγο από το παρελθόν του Abe αποκαλύπτεται. Μάλλον οι συγγραφείς Mignola και Allie έχουν κάποιο σχέδιο για αποκαλύψεις αργότερα. Η ιστορία αυτή καθαυτή είναι καλογραμμένη με αρκετές αναφορές στο τι έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Αυτό που σώζει κυριολεκτικά το τεύχος, είναι το σχέδιο του Sebastian Fiumara, ο οποίος απομακρύνεται από το κλασικό σχέδιο του Hellboy, που είναι επίπεδο, με απλές φιγούρες και χρώμα. Εδώ χρησιμοποιεί λεπτομέρειες, μελάνια, κρατάει τη χρήση πολλών σκιών και της γοτθικής ατμόσφαιρας που τόσο μας αρέσουν και κάνει πολύ καλή χρήση εκφράσεων στους χαρακτήρες.

Έχει προστεθεί αρκετός ρεαλισμός, τα τέρατα που έχει δημιουργήσει είναι εντυπωσιακά και λατρεύω το πώς απεικονίζει τον Abe. Για πρώτη φορά τον βλέπουμε να είναι τερατώδης, γεμάτος δύναμη και παλμό, χωρίς να χάνει την ανθρώπινη φύση του ούτε στιγμή. Πρόκειται για έναν πολύ αληθινό Abe με σάρκα και οστά και για ένα λεπτό μπορούμε να δούμε πώς τον βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος.

Το τεύχος αυτό ζητά μια ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινό. Το πολύ καλό σχέδιό του δίνει μια ανάσα ζωής και θέλουμε να ελπίζουμε ότι από το δεύτερο τεύχος η ιστορία θα μας δώσει πολλά περισσότερα!