Ο Κεϊτάρο Ουρασίμα, ένας δεκαεννιάχρονος Ρόνιν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (μαθητής που δεν πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο), αποφασίζει να πάει να ζήσει στο πανδοχείο της γιαγιάς του, όταν οι γονείς του τον διώχνουν από το σπίτι. Πιστεύει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα τον βοηθήσει να διαβάσει πιο αποδοτικά. Ο λόγος που θέλει διακαώς να περάσει στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, είναι γιατί είχε δώσει το λόγο του στην παιδική του αγάπη να τη συναντήσει εκεί, αν και δεν μπορεί να θυμηθεί το πρόσωπό της.

Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ανακαλύπτει ότι το πανδοχείο της γιαγιάς του έχει μετατραπεί σε εστία θηλέων, ενώ η ίδια έχει φύγει για το γύρο του  κόσμου και έχει κάνει τον Κεϊτάρο ιδιοκτήτη του πανδοχείου. Η πρώτη συνάντηση του Κεϊτάρο με τα πέντε κορίτσια του πανδοχείου θα είναι επεισοδιακή. Η συνύπαρξή τους προβλέπεται δύσκολη, καθώς κάθε κορίτσι έχει τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα και ο Κεϊτάρο θα πρέπει να ισορροπήσει τα καθήκοντά του ως ιδιοκτήτης με το διάβασμά του.

Το Love Hina είναι ένα ξεκαρδιστικό Manga, που έχει περισσότερα στοιχεία κωμωδίας και ρομάντζου παρά δράσης. Ο Κεϊτάρο, ένας καλόκαρδος, αφελής αλλά και αθεράπευτα αισιόδοξος νεαρός, που μέχρι τώρα δεν είχε τύχη με το ωραίο φύλο, μπλέκει σε απίστευτες καταστάσεις, ενώ οι παρεξηγήσεις μέσα στο πανδοχείο με τα κορίτσια τον τρελαίνουν. Τα κορίτσια με τη σειρά τους, η καθεμία με τη δική της προσωπικότητα και τα δικά της κίνητρα, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Το σχέδιο, αν και αρκετά λεπτομερές, διατηρεί το κωμικό στοιχείο της ιστορίας και των πιο κλασικών manga. Οι ιστορίες που εξελίσσονται έχουν πολύ καλό ρυθμό, αγωνία, αίσθημα, χαρακτήρες, ιπτάμενα φονικά αντικείμενα και κάνουν τον αναγνώστη να γελάει μέχρι δακρύων.