Σχέδιο: Michael del Mundo

Η Ηλέκτρα επέστρεψε και αυτή τη φορά στη δική της σειρά. Η συνεργασία Blackman και del Mundo αποδεικνύεται ονειρική, καθώς ένα πολύ καλό σενάριο και ένα υπέροχο σχέδιο δίνουν σε αυτό το πρώτο τεύχος ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει μια καταπληκτική αρχή, σε ένα πρότζεκτ που ακουγόταν σχεδόν αδύνατο.

Η ιστορία αρχίζει βρίσκοντας την Ηλέκτρα σε ένα προσωπικό σταυροδρόμι. Εικόνες από το παρελθόν που την καθόρισαν εμφανίζονται στους καθρέφτες γύρω της, ενώ η ίδια αποτυπώνει τις σκέψεις της σε μια ειλικρινή αφήγηση. Η Ηλέκτρα φόρεσε πολλά πρόσωπα κατά το παρελθόν: κόρη κάποιου, ερωμένη, μαθήτρια, σκλάβα. Όμως εκείνο το στοιχείο που αποτελεί την επιτομή της ψυχοσύνθεσής της είναι και αυτό με το οποίο ασχολείται ο συγγραφέας: το γεγονός ότι είναι μια δολοφόνος.

Και με αυτή την τολμηρή προοπτική ο Blackman χτίζει μια απλή, με πολύ καλή ροή ιστορία, η οποία διακρίνεται για τη σοβαρότητά της και τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές στον κόσμο της Marvel. Η Ηλέκτρα θέλει να φύγει από τη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να αναλάβει ένα νέο συμβόλαιο για να τα καταφέρει. Ο νέος της στόχος, όμως, είναι πολύ περισσότερα απ’ ό,τι περιμένει. Μια κρυφή ατζέντα αρχίζει και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά…

Το σχέδιο του del Mundo κάνει αυτό το κόμικ να ξεχωρίζει. Κάνοντας χρήση μουτζουρωμένων παστέλ και δυνατών χρωμάτων, δίνει από την αρχή έναν σουρεαλιστικό τόνο, ενώ οι υφές και οι σκιές συμπληρώνουν το σχέδιό του. Οι σκηνές με την Ηλέκτρα να χορεύει είναι από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στο κόμικ, καθώς είναι ζωντανές, με χρώμα και κίνηση, ενώ η ροή που έχουν τα πάνελ βοηθάει στο να μπορεί να παρακολουθήσει κανείς εύκολα την πλοκή. Οι εσωτερικές σκηνές με τη Matchmaker έχουν μια απίστευτα κλασική και στιλάτη αίσθηση, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν το κόμικ στα καλύτερά του.

Ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το κόμικ με πολλές αμφιβολίες σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια σειρά στηριγμένη σε μια δολοφόνο. Παρ’ όλ’ αυτά ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζει να εξερευνηθούν ακόμα σε αυτό τον χαρακτήρα. Πολύ καλό σενάριο, πολύ καλό σχέδιο και άλλη μια επιτυχία για τη Marvel. Μην το χάσετε!