Σχέδιο: Χρήστος Μαρτίνης

Μια νέα ιστορία, σε σενάριο του Ζήση Ρούμπου και σε σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη, έκανε την εμφάνισή της και υπόσχεται να είναι η αρχή μιας τριλογίας από τον εκδοτικό οίκο Nerdula Creative Lab. Μια καλοδεχούμενη ελληνική εκδοχή για την αθέατη πλευρά της Αθήνας, γεμάτη τρόμο, πλάσματα βγαλμένα από μύθους και θρύλους που καραδοκούν στις σκιές και στις αθέατες πλευρές της πρωτεύουσας.

Η ιστορία ακολουθεί παράλληλες ιστορίες που όλες συνωμοτούν να τινάξουν στον αέρα τη ζωή όπως την ξέρουμε. Ο Ορφέας ζει σαν ένας κοινός θνητός, μόνο που είναι άρρηκτα δεμένος με ένα μυστικό που άλλαξε τη μοίρα του για πάντα. Εμφανίζεται ο Μάξιμος, πρώην μέλος των Ναϊτών Ιπποτών που ξαναγεννήθηκε ως απέθαντος και η ιέρεια Ιοκάστη, γεννημένη  πριν από αιώνες, η οποία έχει αρχίσει να χάνει το μυαλό της. Ο Γαβριήλ εκπαιδεύεται ως μία απόλυτη δολοφονική μηχανή, από τον Ουριήλ και το Τάγμα των Κυνηγών, ενώ αρχαίοι δαίμονες δίνουν δύναμη στις Βάκχες σε κάθε σκοτεινή αναμέτρηση.

Ένα πλήθος χαρακτήρων κρύβεται στο σκοτάδι, ενώ ο αναγνώστης ακροβατεί ανάμεσα στη μυθολογία, τις θρησκείες και τη σημερινή Αθήνα. Ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα από το πρώτο τεύχος, χτίζοντας σιγά σιγά την ένταση, τα μυστικά και την αναμέτρηση που πλησιάζει.

Το σχέδιο είναι ασπρόμαυρο, δημιουργώντας το κατάλληλο σκηνικό για μια ιστορία που εξελίσσεται στις σκιές, ενώ παράλληλα περπατάει στην άκρη του χρόνου, με χαρακτήρες από μύθους, παραδόσεις και θρησκείες, πάντα μπλεγμένους και οδηγημένους στην τελική μάχη ανάμεσα στον παλιό και τον νέο κόσμο.

Το Athens Dark είναι μια ωραία προσέγγιση σε έναν κόσμο που κρύβεται στο σκοτάδι, έναν κόσμο όπου υπάρχουν ακόμα τέρατα, δαίμονες και φαντάσματα, με θεότητες και τελετές που επικαλούνται ασύλληπτες δυνάμεις, όλα με σκοπό την επικράτηση του πιο δυνατού. Έναν κόσμο που υπάρχει σε ψιθύρους και παραδόσεις που μπορεί κάθε λεπτό να βγουν στο φως, ενώ μια πόλη προσπαθεί να εξουδετερώσει κάθε απόκρυφη απειλή.