Σχέδιο: Posuka Demizu

Μια από τις καλύτερες ιστορίες των τελευταίων χρόνων μάς χαρίζει το “The Promised Neverland”. Επιτυχημένη μίξη καλογραμμένου σεναρίου, καλής εξέλιξης πλοκής και χαρακτήρων, με ενδιαφέρουσες ανατροπές, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Η ζωή στο ορφανοτροφείο του Grace Field είναι αρκετά καλή για την Έμα και τα άλλα ορφανά. Αν και τα μαθήματα και οι εξετάσεις είναι δύσκολα, η γλυκύτατη ‘μητέρα’- επιστάτριά τους τούς μαγειρεύει υπέροχα φαγητά και τους δίνει αρκετή ώρα για να παίξουν. Δεν είναι όμως όλα όπως δείχνουν.

Η Έμα, ο Νόρμαν και ο Ρέι είναι τα πιο έξυπνα παιδιά στο ορφανοτροφείο. Μια μέρα οι δυο πρώτοι ανακαλύπτουν τη σκοτεινή αλήθεια του έξω κόσμου, τον οποίο απαγορεύεται να δουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται να γίνουν τροφή για δαίμονες. Το ορφανοτροφείο είναι μια φάρμα και τα παιδιά απλά εκτρέφονται. Με τη βοήθεια του Ρέι σκοπεύουν να φύγουν. Θα τα καταφέρουν; Ειδικά όταν η ‘μητέρα’  μοιάζει να ξέρει τι σκέφτονται.

Η ιστορία είναι αρκετά καλογραμμένη, αποτελώντας μια μίξη από περιπέτεια, φαντασία, δυστοπικό μέλλον και άλλα είδη. Ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει από την αρχή έναν κανόνα. Τα παιδιά μπορούν να μείνουν στη φάρμα μέχρι τα 12 τους, μετά θα γίνουν τροφή για δαίμονες. Κανένας όμως δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο. Οι χαρακτήρες είναι παιδιά που προσπαθούν να βρουν την αλήθεια και μόνο ένας ενήλικος, η ‘μητέρα’, φαίνεται να ξέρει την αλήθεια.

Το σχέδιο είναι φανταστικό, ωραίο περιβάλλον και πολύ πειστικές οι εκφράσεις των παιδιών. Είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα στα πρόσωπα των παιδιών όταν υποκρίνονται και στη συνέχεια το πραγματικό τους πρόσωπο.

Αυτή η ιστορία είναι πραγματικά δυνατή και σε κρατάει σε αγωνία όλη την ώρα. Οι χαρακτήρες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το δράμα χτίζεται σιγά σιγά ενώ υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Ή είναι άλλο ένα στημένο παιχνίδι; Μην το χάσετε!