Σχέδιο: Stuart Immonen, Wade von Grawbadger

Αν και η Marvel έχει βγάλει πολλούς τίτλους που αφορούν τους X-men, δεν ήταν δύσκολο αυτή η ενδιαφέρουσα και συνταρακτική ιστορία να ξεχωρίσει. Το All New X-Μen είναι η αρχή μιας άλλης γενιάς X-Men. Κι αυτή η γενιά απλά τα σπάει!

Η ιστορία αρχίζει μετά τα γεγονότα του “AvX: Consequences” και σαν πυρήνα έχει ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο για την αρχική ομάδα των X- Men ώστε να συναντηθούν με τους εαυτούς τους στο παρόν και να προσπαθήσουν να μεταπείσουν από την πορεία που έχουν πάρει κάποια μέλη της ομάδας. Η ιδέα ανήκει στον Beast ο οποίος, μη βλέποντας άλλη λύση για την κρίση που περνούν οι X-Men μετά το σχίσμα τους, επιχειρεί το αδιανόητο.

Ο Bendis πλέκει εδώ με μαεστρία πλοκή μέσα στην πλοκή αλλά καταφέρνει να κρατήσει στο κέντρο της υπόθεσης την εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων και τον αγώνα του Κύκλωπα (Cyclops) και της ομάδας του, που τώρα αποτελείται από τον Μαγκνίτο (Magneto) και την Μάτζικ (Magic), να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους μεταλλαγμένους. Με την εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων ο φόβος και η προκατάληψη των ανθρώπων επιστρέφουν, κάτι που θα εξωθήσει τα πράγματα σε ρεαλιστικές λύσεις.

Από την άλλη, ο Κύκλωπας και οι φίλοι του προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση για τους μεταλλαγμένους, κάτι που μετατρέπει τον Κύκλωπα σε επαναστάτη που έρχεται σε ευθεία ρήξη με όσα προσπαθούν να χτίσουν τόσα χρόνια οι X-Men. Έναν κόσμο στον οποίο θα συνυπάρχουν κοινοί άνθρωποι και μεταλλαγμένοι, μια προσπάθεια όμως που ποτέ δεν λειτούργησε μέχρι τώρα. Και εδώ φαίνεται πόσο καλός συγγραφέας είναι ο Bendis, καθώς καταφέρνει να μας δώσει όλα τα σημαντικά στοιχεία που χρειάζεται η ιστορία για να κλιμακωθεί καθώς προχωράει το σενάριο.

Το σχέδιο του Immonen κρατάει την ιστορία στους χαρακτήρες, με καλοδουλεμένες εκφράσεις και ενδιαφέρουσα δουλειά στα πάνελ. Τα μελάνια του Grawbadger δίνουν βάθος στην ιστορία κάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστική την αφήγηση.

Το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς αποτελεί το σημείο μηδέν μιας νέας εποχής για τους X-Men και τους φαν τους.