Σχέδιο: Cliff Chiang

Ο συγγραφέας του μοναδικού SAGA, Brian K.Vaughan, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Cliff Chiang σε αυτή τη σειρά, για να μας δώσει μια ιστορία που σε πολλούς θα θυμίσει ένα μείγμα του “Stand By me” με μια σειρά με εξωγήινους. Σε κάθε περίπτωση το Paper Girls είναι εδώ για να μείνει!

Halloween, 1988: τέσσερα δωδεκάχρονα κορίτσια που μοιράζουν εφημερίδες ανακαλύπτουν μια παράξενη μηχανή στο υπόγειο ενός σπιτιού και, ποιος θα το περίμενε, πλάσματα που μιλούν μια εξωγήινη γλώσσα και μοιάζουν σαν σάιμποργκ νίντζας να το φυλούν!

Ο Vaughan στήνει μια ιστορία στην οποία δεν ξέρεις τι ισχύει στην αρχή. Η ομάδα των κοριτσιών που μοιράζουν εφημερίδες βρίσκονται στην περίοδο της ωρίμανσης και της επανάστασής τους παράλληλα. Η σχέση μεταξύ τους δυνατή και η μια φυλάει τα νώτα της άλλης. Η Erin βασανίζεται από παράξενα όνειρα και από την αρχή εμφανίζεται το ενδιαφέρον της για τη μικρή της αδελφή. Και πάνω που νομίζουν ότι η ζωή είναι βαρετή, συμβαίνει το πιο αναπάντεχο πράγμα.

Το περιβάλλον της ιστορίας, η επαρχιακή πόλη Cleveland, ταιριάζει απόλυτα με την αίσθηση 80’s της ιστορίας. Ο συγγραφέας έχει συνδυάσει τις διαφορετικές προσωπικότητες των πρωταγωνιστριών του με μεγάλο ενδιαφέρον, την πιο ειλικρινή και ήσυχη Erin με την πιο κυνική και δυναμική Mac, ενώ τα άλλα κορίτσια συμπληρώνουν επάξια την ομάδα, που περισσότερο θυμίζει συμμορία μερικές φορές, παρά ομάδα που μοιράζει εφημερίδες.

Το σχέδιο του Chiang είναι καθαρό, λιτό και ιδιαίτερα εκφραστικό. Η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου διηγούνται όλη την ιστορία και οι μικρές λεπτομέρειες στο σχέδιο βοηθούν την πλοκή να εξελιχθεί καλύτερα.

Το Paper Girls είναι μια απολαυστική ανάγνωση από την αρχή έως το τέλος. Οι πρωταγωνίστριες είναι οι τέσσερις άσσοι της ιστορίας, και ο χαλαρός ρυθμός του συγγραφέα αφήνει να εξελιχθούν τα πράγματα σχεδόν κινηματογραφικά. Τέσσερα κορίτσια, μια μυστηριώδης μηχανή και εξωγήινοι, τι περιμένετε; Μην το χάσετε!