Η δημιουργία της Molly Knox Ostertag είναι μια από τις καλύτερες επιλογές  ανάγνωσης για νεαρό κοινό. Θίγοντας θέματα ρόλων, στα οποία οδηγούνται τα δυο φύλα από μικρή ηλικία, καθώς και τη σημασία της φιλίας και της οικογένειας, αυτή η ιστορία φαντασίας κατέκτησε επάξια μια θέση στις καλύτερες αναγνώσεις του 2017 για παιδιά.

Ο δεκατριάχρονος Άστερ ανήκει σε μια φατρία που χρησιμοποιεί μαγεία, στην οποία τα κορίτσια γίνονται μάγισσες και τα αγόρια μπορούν να αλλάζουν σχήμα και να παίρνουν τη μορφή ενός συγκεκριμένου ζώου (shapeshifters). Το πρόβλημα είναι ότι στον Άστερ αρέσει η μαγεία και δεν θέλει να αλλάζει απλά σχήμα, κάτι απαγορευμένο για αγόρια.

Σύντομα γνωρίζει ένα κορίτσι ονόματι Τσάρλυ, η οποία προέρχεται από οικογένεια απλών ανθρώπων, όταν αυτή θα τον δει να εξασκείται στο δάσος ένα βράδυ, και θα γίνουν φίλοι. Η Τσάρλυ καταλαβαίνει πολύ καλά πώς νιώθει ο Άστερ γιατί και σε αυτήν αρέσουν τα σπορ, μόνο που και εκεί υπάρχουν ρόλοι για κορίτσια και αγόρια. Όταν ένα αγόρι θα εξαφανισθεί, ο Άστερ ξέρει ότι μπορεί να βοηθήσει με τη μαγεία του. Θα μπορέσει η οικογένειά του να το αποδεχθεί αυτό;

Η συγγραφέας έχει κατασκευάσει έναν κόσμο μαγείας και φαντασίας, γεμάτο κινδύνους και αμφιβολίες. Η γραφή της, αν και γρήγορη, αποδίδει πειστικά τη διαφορετικότητα του Άστερ, που δεν ξέρει αν τελικά ταιριάζει στον κόσμο στον οποίο ζει. Η Τσάρλυ, ατρόμητη και συμπαθητική, καταλαβαίνει τον Άστερ, καθώς τα σπορ που αγαπά η ίδια χωρίζονται σε αυτά για αγόρια και αυτά για κορίτσια. Η ιστορία της Ostertag μιλά ανοικτά για τους ρόλους που η κοινωνία προσπαθεί να επιβάλει στα δυο φύλα.

Το σχέδιο, καθαρό, γεμάτο χρώμα και ζωή δημιουργεί μια φιλική ατμόσφαιρα. Οι χαρακτήρες της είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και οι σκηνές στο δάσος δημιουργούν σασπένς. Ο κόσμος που έχει κτίσει ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, τραβώντας τον μέσα του: ένας κόσμος που μοιάζει πραγματικός αλλά διακατέχεται από μαγεία.

Η πλούσια γραφή της συγγραφέως και η ευαισθησία με την οποία πλησιάζει το θέμα της θα κάνουν αυτή την ιστορία μια από τις αγαπημένες σας!