Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

ΓΝΩΣΗ (5)

Το καφενείο στην άκρη του κόσμου: Η επιστροφή
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Αυτό το γεμάτο ζωή, χιούμορ και ιδέες βιβλίο έχει εμπνεύσει εκατομμύρια αναγνώστες να διαμορφώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις δικές τους παραστάσεις. Μέσα από αυτή την ιστορία για το νόημα και τον σκοπό της ζωής, σκοπός του δημιουργού είναι να συνειδητοποιήσει ο κάθε αναγνώστης ότι μπορεί ο ίδιος να επιλέξει τη δική του εκδοχή της πραγματικότητας.
Το καφενείο στην άκρη του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Το ταξίδι αυτό του συγγραφέα μέσα στον ίδιο του τον εαυτό αποτελείται από 15 σύντομα κεφάλαια. Σύντομο και γραμμένο με ένα απλοϊκό αλλά πολύ αυθεντικό και δυναμικό ύφος, μπορεί να προσληφθεί από τον αναγνώστη ως ένας εσωτερικός μονόλογος που λαμβάνει χώρα στο μυαλό του πρωταγωνιστή, παρά ως ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ των χαρακτήρων του έργου.
Αμανίτα Μουσκάρια
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Κόμικ
Η ιστορία μας ταξιδεύει στο όρος Πάικο της κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί θα βρεθεί ο  Ηλίας Πανταζής, με τον θάνατο του αδελφού του από ναρκωτικά να τον βαραίνει, και θα γνωρίσει τον Ντρούγκαρο, τον τελευταίο αντάρτη από τους δύο επιζήσαντες της αλληλοσφαγής που ακολούθησε την κατάποση των παραισθησιογόνων μανιταριών αμανίτα μουσκάρια το 1943.
Ρεμπέτικο
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Κόμικ
Βρισκόμαστε στο 1936, όταν ο δικτάτορας Μεταξάς καθορίζει τις τύχες του ελληνικού λαού. Γι' αυτόν οι ρεμπέτες είναι μιάσματα και ενοχλούν. Η αστυνομία σε κάθε ευκαιρία τους κυνηγά. Ο Prudhomme περιγράφει μια βραδινή βόλτα στην οποία φαίνεται η αντίσταση των ρεμπετών. Αντίσταση όχι μόνο στη δίωξη του κράτους, αλλά και στη γενικότερη αλλαγή.
Μεγάλοι συγγραφείς γράφουν τις πιο μικρές ιστορίες του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μεγάλοι συγγραφείς γράφουν μικρές ιστορίες – από μια αράδα έως πέντε σελίδες το πολύ. Ασύμβατο; Δε νομίζω. Απολαύστε τες και περιμένουμε τα σχόλιά σας!