Εικονογράφηση: Jorge Corona

Μια από τις πιο ώριμες δημιουργίες του ταλαντούχου Skottie Young, που συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο παραδοσιακές ιστορίες και σύγχρονα προβλήματα και ευαισθησίες, και έκλεψε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Το πανέμορφο σχέδιο που συνοδεύει την ιστορία κάνει το βιβλίο αυτό από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει το είδος.

Ο Abel είναι ένα παιδί με δύσκολη ζωή. Ο πατέρας του συμπεριφέρεται σαν τύραννος και η μαμά του έφυγε μερικά χρόνια μετά τη γέννησή του. Ο πατέρας του θυμώνει με το παραμικρό, πράγμα άδικο μια και ο Abel είναι πραγματικά καλό παιδί.

Μια τραγική αλυσίδα γεγονότων αρχίζει όταν ο Abel θα κοιμηθεί λίγο παραπάνω μια μέρα, πράγμα που θα θυμώσει τον βίαιο πατέρα του. Μερικά ακόμα περιστατικά την ίδια ημέρα θα φτάσουν την κατάσταση στα άκρα.  Όταν ο Abel βρίζει τον πατέρα του, αυτός θα μεταμορφωθεί σε έναν πραγματικό, μανιώδη τυφώνα που θα καταστρέψει ένα τμήμα της πόλης και θα αναγκάσει τον Abel να φύγει για μια τρελή περιπέτεια και αναζήτηση.

Υπάρχουν τόσα πράγματα να αγαπήσεις στο Middlewest. Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι, ο συγγραφέας αγγίζει ένα πολύ επίκαιρο και δυνατό θέμα, με ευαισθησία και μέσα από μια ιστορία γεμάτη μαγεία, τέρατα, ζώα που μιλούν και υπέροχα μέρη, σε μια προσπάθεια να το φέρει πιο διακριτικά κοντά στο κοινό.

Αυτό είναι το μεταφορικό ταξίδι ενός αγοριού που το σκάει από τον πατέρα του που τον χτυπάει και σιγά σιγά συνειδητοποιεί την πραγματικότητα της διαλυμένης του οικογενειακής ζωής. Ο συγγραφέας πολύ έξυπνα μεταμορφώνει την οργή του πατέρα σε τυφώνα, κάτι που φοβίζει τον Abel όχι μόνο στην πραγματική ζωή αλλά και ως σκέψη ότι και αυτός μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η μεγάλη επιτυχία της ιστορίας έγκειται στο γεγονός ότι το όλο εγχείρημα ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και τη λύτρωση.

Το σχέδιο είναι τόσο υπέροχο και καταπληκτικό, που κανένας συγγραφέας δεν θα μπορούσε ποτέ να πει ότι είχε καλύτερο καλλιτέχνη για την ιστορία του. Μεταφέρει αισθήματα από κάτι οικείο και νοσταλγικό και όμως συνεχώς καινούργιοι κόσμοι έρχονται να γεμίσουν το σκηνικό. Υπάρχει κάτι χαοτικό, περιπετειώδες και όμως απλά υπέροχο και παιδικό σε ό,τι υπάρχει μέσα στον κόσμο αυτό. Τα τοπία είναι λεπτομερή και γεμάτα φαντασία και βέβαια οι χαρακτήρες εκφραστικοί και γεμάτοι ζωή.

Ένα από τα καλύτερα κόμικ που έχουν γίνει, που αφορά την ενδο-οικογενειακή κακοποίηση και βία και το αντιμετωπίζει με τόση ευαισθησία και φαντασία που δεν μπορεί παρά να σας κερδίσει. Αξίζει να το διαβάσετε!