Σχέδιο: Eric Lambert

Μια από τις καλύτερες περσινές ευρωπαϊκές εκδόσεις, το Merlin, ήρθε να ζωντανέψει τον μυστηριώδη θρύλο του μεγαλύτερου μάγου όλων των εποχών. Τι ξέρουμε πραγματικά για τον Μέρλιν;

Στο πρώτο τεύχος  εμφανίζεται ο παλαιός κόσμος, ένας κόσμος γεμάτος μαγεία και ξωτικά, πνεύματα του αέρα και Δρυΐδες, που δυστυχώς όμως αργοπεθαίνει, ενώ τα σημάδια της έχει αρχίσει να κάνει αισθητά η έλευση μιας νέας θρησκείας που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων.

Η σύγκρουση των δύο κόσμων θα είναι αναπόφευκτη. Για να κερδίσει τη μάχη η Ahes, αρχι-ιέρεια της παλαιάς θρησκείας και θεά η ίδια, θα καταφύγει σε ένα πονηρό κόλπο. Τη δημιουργία ενός νέου Μεσσία, ενός μαγικού πλάσματος, με σκοπό να πολεμήσει τη νέα θρησκεία και να κερδίσει τους ανθρώπους με το μέρος του.

Ο Istin προσεγγίζει τον μύθο του Μέρλιν κάνοντας χρήση όλων των παραδόσεων αλλά και δίνοντας μια ρεαλιστική ματιά, που αφορά τη σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Η εξέλιξη της ιστορίας ακολουθεί έναν γρήγορο ρυθμό αλλά δεν παραλείπει να αξιοποιήσει έντεχνα όλα τα στοιχεία των παραδόσεων δίνοντάς μας μια εικόνα των μαγικών κόσμων.

Το σχέδιο του Lambert χαρακτηρίζεται από μεγάλη λεπτομέρεια και ποικιλία χαρακτήρων, ενώ παράλληλα έχει διατηρήσει ένα μυθικό και επικό στοιχείο σε όλη την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Το Merlin αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στον θρύλο του γνωστού μάγου, με υπέροχο σχέδιο, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του και την πρόσκληση σε έναν κόσμο που ακόμα ζει μέσα στη μαγεία θρύλων.