Σχέδιο: Sean Murphy

Λος Άντζελες 2089. Σε ένα δυστοπικό μέλλον ο κόσμος κυριαρχείται από την εμμονή  με την τεχνολογία. Μια εμμονή που στη συγκεκριμένη ιστορία γίνεται μανία, καθώς οι περισσότεροι χαρακτήρες στο Tokyo Ghost είναι στην ουσία συνδεδεμένοι με την τεχνολογία, με όποιον τρόπο μπορεί να φανταστεί ο αναγνώστης. Οι συνεχείς διεγέρσεις από τα απανωτά updates και οι αλλαγές στο status μέσα στον ψηφιακό κόσμο τους, έχουν κάνει τους ανθρώπους αδύναμους χρήστες του ηλεκτρονικού τζόγου, του πορνό, κάθε λογής αυτο-βελτιώσεων, ηλεκτρονικών γκάτζετ και βεβαίως ανηθικότητας.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, που συνεχώς χάνει τις ευαισθησίες του και τα κοινωνικά του αντανακλαστικά, περιπολούν οι αστυνόμοι Debbie Decay και Led Dent. Προσπαθώντας να πετύχουν μια γερή τελευταία μπάζα, τρέχουν στους δρόμους του Λος Άντζελες σε αναζήτηση ενός ψηφιακού εγκληματία, ο οποίος έχει το χέρι του βαθιά στο Διαδίκτυο και στις ζωές των κατοίκων.

Το τρομερό συγγραφικό δαιμόνιο του Remender παρατηρεί την κοινωνία με ανελέητη ματιά, καθώς έχει χαθεί πίσω από οθόνες, like, χωρίς ήθη, μόνο με κενό. Η Debbie, το μόνο άτομο που δεν έχει χαθεί μέσα στην ηλεκτρονική εποχή, παραμένει στο πλευρό του Dent εξαιτίας της αγάπης τους, καθώς αυτός βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ σε ένα κύμα διαφημίσεων, άρθρων, ανακοινώσεων στην οθόνη του. Η σχέση τους μόνο εύκολη και απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρόλα αυτά ο συγγραφέας δεν δίνει πολλά στοιχεία από την αρχή αλλά αντίθετα την αντιπαραθέτει απέναντι σε έναν κόσμο που κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς αυτοκαταστροφής.

Το σχέδιο του Murphy δεν χρειάζεται πολλά λόγια, καθώς απεικονίζει με λεπτομέρειες τους γρήγορους ρυθμούς που κινούν τα πάντα. Η πόλη εμφανίζεται μέσα από σοκάκια, σκηνές μάχης με ένταση και χάος, καθώς και ένα εντελώς δικό της στιλ. Έντονα χρώματα συμπληρώνουν πειστικά τους τρελούς ρυθμούς της πόλης και του ψηφιακού κόσμου.

Το πρώτο τεύχος θέτει γερές βάσεις, με δυνατή αφήγηση, απίθανο σχέδιο και ένα μέλλον που δεν φαντάζει και τόσο μακρινό. Μην το χάσετε!