Σχέδιο: Vanesa Del Ray

Το φάσμα της μαγείας διαταράσσεται! Και η Scarlet Witch είναι η μόνη που μπορεί να το φτιάξει. Τι καλύτερο για μια πολυ-αναμενόμενη σειρά από τη Marvel. Προσωπικά πάντοτε μου άρεσε ο χαρακτήρας της Scarlet Witch, οι δυνατότητες που έχει είχαν δυστυχώς επισκιαστεί από τη συμμετοχή της μόνο στους Avengers και σε κάποιες άλλες ιστορίες. Ο βραβευμένος με Eisner James Robinson επιχειρεί παρόλα αυτά εδώ να αλλάξει αυτή την εικόνα και να δώσει άλλη πνοή στον χαρακτήρα της.

Η σειρά ακολουθεί τη Scarlet Witch σε ένα επικίνδυνο ταξίδι από τα σοκάκια του Μανχάταν στα ήρεμα ελληνικά νησιά και στους θορυβώδης δρόμους του Χονγκ Κονγκ, όπου λύνει εγκλήματα που αφορούν τη χρήση μαγείας. Ενώ όμως σιγά σιγά η Wanda τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ πάλι μαζί, το ερώτημα παραμένει: ποιος διατάραξε το φάσμα και με τι σκοπό;

Το θετικό είναι ότι η Marvel δίνει επιτέλους στη Scarlet Witch την ευκαιρία που της αξίζει σε μια σόλο σειρά. Παρόλα αυτά πολλοί σχολίασαν τον κακό χρονισμό αυτού του εγχειρήματος, καθώς βγαίνει την ίδια εποχή με τον Dr.Strange. Και φυσικά αν και ο συγγραφέας προσπαθεί να στήσει ένα νέο σκηνικό, προς το παρόν η πλοκή είναι αρκετά κοινότυπη και δεν επιτρέπει να φανεί κάτι το ξεχωριστό. Η Wanda συναντά παλιούς σύμμαχους στην προσπάθειά της να βρει απαντήσεις και παλιούς φίλους, από τους οποίους θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσει ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι κρύβουν μυστικά.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη σειρά έγκειται στο σχέδιο, καθώς κάθε τεύχος θα δημιουργείται και από διαφορετικό καλλιτέχνη. Στο πρώτο τεύχος η Vanessa Del Rey και ο Jordie Bellaire στα χρώματα αναλαμβάνουν τα ηνία. Το σχέδιο της Del Rey δημιουργεί σίγουρα ατμόσφαιρα και δείχνει την έξοδο της Wanda από την απομόνωση στον κόσμο. Τα χρώματα είναι γεμάτα ζωή, ένταση και τα highlights δίνουν έναν παλλόμενο ρυθμό σε όλο το σχέδιο.

Ως  πρώτο τεύχος δεν δίνει όσα ίσως θα περιμέναμε για την αρχή αυτής της σειράς. Παρόλα αυτά το Scarlet Witch παραμένει ένα από τα κόμικ που θα διαβάσουμε μια και ο χαρακτήρας της Wanda αξίζει πολλές ευκαιρίες και ο James Robinson σίγουρα έχει αποδείξει ότι ξέρει να δίνει στο κοινό πολύ καλές ιστορίες.