Σχέδιο: Alex Maleev

Το βραβευμένο με Eisner δίδυμο των Bendis και Maleev επιστρέφει και πάλι, αυτή τη φορά για να μας δώσει ένα ακόμα μικρό αριστούργημα στον κόσμο του Moon Knight. Το δίδυμο δεν διστάζει να αλλάξει τον κόσμο του «αντι-ήρωα» και να μας παραδώσει κάτι διαφορετικό, με εξαιρετικό παλμό και ατμόσφαιρα.

Στο παρελθόν ο Marc Spector, πρώην μισθοφόρος, έπειτα από μια διαμάχη με το συνεργάτη του, αφέθηκε έξω από έναν αιγυπτιακό ναό για να πεθάνει. Ο Αιγύπτιος Θεός Κόνσου (Khonshu), όμως, τον ανασταίνει χαρίζοντάς του τις δυνάμεις του, τις οποίες χρησιμοποιεί τη νύχτα για να πολεμήσει το κακό.

Στο πρώτο τεύχος της νέας αυτής σειράς παρακολουθούμε τον Spector να ζει άνετα στο Λος Άντζελες, ενώ έχει γυρίσει τη ζωή του σε ταινία. Το ίδιο βράδυ, όμως, μια επίσκεψη από τον Captain America, τον Wolverine και τον Spider-man θα τον πείσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά σαν ένας από τους Avengers, για να βρει και να καταστρέψει έναν μυστηριώδη, νέο κακοποιό, ο οποίος προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Ακτής. Με τους περισσότερους σουπερ-ήρωες στην Ανατολική Ακτή, ο Moon Knight  θα πρέπει να αναλάβει να λύσει το μυστήριο.

Ο Bendis έχει κτίσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, την οποία αφήνει να ξεδιπλώνεται ενώ παράλληλα νέα στοιχεία παρουσιάζονται, παρασκήνια αποκαλύπτονται και οι σκηνές δράσης ολοκληρώνουν το σκηνικό. Ο Moon Knight για πρώτη φορά ανήκει σε μια ομάδα, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Το σχέδιο του Maleev, νευρώδες, ζωντανό και με έντονα χρώματα, εντυπωσιάζει και κυρίως δίνει ένα νέο στυλ και ύφος στο μύθο του Moon Knight.

Το πρώτο τεύχος εισάγει πολύ έξυπνα την απαρχή αυτής της νέας ιστορίας και αφήνει τον αναγνώστη σε αγωνία για το επόμενο τεύχος. Το νέο ύφος και η νέα προοπτική με την οποία προσεγγίζουν τον ήρωα αυτό το δίδυμο των Bendis – Maleev είναι ίσως και το μεγαλύτερο ατού του σεναρίου, ενώ οι φαν του ήρωα θα λατρέψουν και τη νέα αισθητική.