Σχέδιο: Rebecca Guay

Μια ιστορία γεννιέται σε μια μικρή γωνιά δίπλα από τη δική μας πραγματικότητα. Μέσα σε ένα σκοτεινό δάσος που κατοικείται από μαγικά πλάσματα, συμβαίνει κάτι το αναπάντεχο! Ένας άγγελος θα πέσει σε αυτό το κομμάτι γης. Η άφιξή του δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Οι παράξενοι κάτοικοι του δάσους, ένας φαύνος, μια γριά μάγισσα, ο βασιλιάς των ξωτικών και μια ερωτομανής νύμφη, θα ανακαλύψουν το αιθέριο πλάσμα που αργοπεθαίνει και θα κληθούν να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν. Καθώς προσπαθούν να αποφασίσουν, ο καθένας τους θα πει μια ιστορία σχετικά με το τι φαντάζεται ότι είναι ο άγγελος αυτός: προστάτης, εραστής, ήρωας ή δολοφόνος.

Οι ιστορίες που ξεδιπλώνονται είναι έξυπνες, τραγικές και με βάθος που ξαφνιάζει. Όταν οι ιστορίες τελειώσουν και παρθεί η απόφαση, το αποτέλεσμα θα είναι απρόσμενο!

Το σχέδιο αυτού του βιβλίου εισάγει τον αναγνώστη μέσα σε κάθε ιστορία με τέτοιο τρόπο, ώστε δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί μια οπτική πανδαισία. Το πολύ ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι ότι ο κάθε χαρακτήρας έχει και τη δική του γραμματοσειρά, κάτι που δίνει μια ξεχωριστή χροιά και κάθε ιστορία το δικό της οπτικό στυλ.

Ίσως η καλύτερη κυκλοφορία αυτού του χρόνου, κυρίως γιατί εξερευνά ένα θέμα τόσο αγαπημένο και ενδιαφέρον όπως οι άγγελοι, με μια εντελώς διαφορετική ματιά. Μακριά από τις γνωστές προσεγγίσεις όπως αυτή του Εωσφόρου ή του Άγγελου -προστάτη, αυτό το βιβλίο φέρνει μια ανανεωτική πνοή στον χώρο.

Η φαντασία στην καλύτερή της φόρμα και σίγουρα από τα βιβλία που σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων που υπάρχουν τέτοιοι συγγραφείς εκεί έξω! Θα το τοποθετήσω στο ράφι με τα αγαπημένα μου.