Σχέδιο: Ig Guara

Μου είχε λείψει μια καλή ιστορία με μαγεία, ζώα-προστάτες και μπόλικη περιπέτεια. Το Rose#1 έχει και τα τρία στοιχεία σε πληθώρα. Με καλογραμμένη ιστορία και καλό ρυθμό εξέλιξης, ήρθε να φέρει στον κόσμο των κόμικς κάτι που είχαμε καιρό να δούμε.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα κάποτε ειρηνικό και υπέροχο μέρος, το οποίο προστάτευαν οι Φύλακες, με τα μαγικά πλάσματά τους, που ονομάζονταν Khatz. Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν η διαβολική δύναμη της μάγισσας Drucilla σάρωσε τη χώρα και κατέστρεψε όποιον είχε μαγικές δυνάμεις.

Η ελπίδα όμως δεν έχει χαθεί εντελώς, καθώς ένα τραγικό γεγονός θα αποκαλύψει τις μαγικές δυνάμεις της νεαρής Rose η οποία εκπαιδευόταν από τη μητέρα της και θα τη βάλει στην πορεία για το πεπρωμένο της.

H Meredith Finch, γυναίκα του πολυβραβευμένου David Finch, υπογράφει αυτό το κόμικ και μας χαρίζει έναν κόσμο φαντασίας, γεμάτο μαγεία και περιπέτεια. Με πολύ καλή εξέλιξη της ιστορίας και ρυθμό, χτίζει σιγά σιγά τον κόσμο της, δίνοντας μόνο τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ενώ η πρωταγωνίστρια είναι αρκετά προβλέψιμη και μέσα στα τυπικά όρια του είδους της, η αντίπαλος και διώκτριά της, η κακιά της υπόθεσης Drucilla, αποτελεί ένα μυστήριο. Όντας μάγισσα και η ίδια, τι την οδήγησε να γίνει μια αδίστακτη ηγεμόνας; Γιατί εξοντώνει το ίδιο το είδος της και τα μαγικά πλάσματα;

Το σχέδιο, γεμάτο ζωντανά χρώματα και υπέροχα μαγικά πλάσματα, αποδίδει πειστικότατα τον μαγικό κόσμο της ιστορίας. Οι σκηνές μάχης είναι γεμάτες ένταση, κινητικότητα και δεν λείπουν τα πολύ όμορφα τοπία.

Το Rose είναι μια περιπέτεια σε έναν φανταστικό κόσμο, με μαγικά πλάσματα, αδίστακτους κακούς και μαγεία. Όσοι πιστοί του είδους θα το αγαπήσετε.