Σχέδιο: Tyler Jenkins

Τα Boom!Studios μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια, με ασυνήθιστες και πρωτότυπες ιστορίες που ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς. Το King of Nowhere είναι μια μίνι σειρά θρίλερ από τους Maxwell Prince και Tyler Jenkins που παίζει με ανατροπές και αποτελεί μια πρόκληση γι’ αυτά που ξέρουμε για τα κόμικς.

Η ιστορία ακολουθεί τον Dennis, έναν αξιαγάπητο μεθύστακα, ο οποίος ξυπνά σε μια άγνωστη πόλη με το όνομα Nowhere (πουθενά), χωρίς να θυμάται πώς κατέληξε εκεί. Στο μέρος αυτό φαίνεται ότι ζουν παραμορφωμένοι, μεταλλαγμένοι και λίγο έξω από το συνηθισμένο πολίτες. Καθώς όμως ο Dennis φαίνεται να ανακτά τη μνήμη του, το παρελθόν του  έρχεται να τον συναντήσει. Αυτό που στην αρχή φαινόταν απλώς ως ένα κακό ταξίδι, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα δράμα με λάθος ταυτότητες, συνωμοσίες μιας μικρής πόλης και εκπλήρωση επιθυμιών μεγάλου ρίσκου.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια ασυνήθιστη ιστορία για την υπαρξιακή αγωνία, καθώς και για το γιατί συχνά βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε έναν κύκλο, όπου πληγώνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Dennis προσπαθεί να πολεμήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να ξεφύγει από την πόλη του Πουθενά, όπου βρίσκεται παγιδευμένος. Οι παραμορφωμένοι κάτοικοι, η επιστροφή της μνήμης του και οι ανατροπές συμβάλλουν στην προσπάθεια σωτηρίας του.

Αν και η ατμόσφαιρα του κόμικ είναι σκοτεινή, γεμάτη μυστήριο και λίγο καταθλιπτική, υπάρχει πάντα μια μικρή ελπίδα για τον πρωταγωνιστή. Ο συγγραφέας μπλέκει μια προσωπική αναζήτηση με ένα ταξίδι σε μια μυστηριώδη πόλη, όπου όλα συνδέονται με το παρελθόν του πρωταγωνιστή. Τι θα συναντήσει τελικά;

Το σχέδιο υποστηρίζει την ιστορία, συχνά είναι σκοτεινό με ψυχρά χρώματα, παίζει συνέχεια με τις σκιές και έχει αρκετή λεπτομέρεια στις σκηνές του. Σουρεαλιστικό, συχνά ακολουθεί την ψυχολογία του πρωταγωνιστή και μοιάζει σαν παραίσθηση και με αρκετά έντονες εκφράσεις.

Το King of Nowhere είναι μια καλή αρχή σε μια πολλά υποσχόμενη σειρά με σκοτεινό χιούμορ, μυστήριο και ανατροπές.