Σχέδιο: Raapack, Miller, Gimenez

Μπορεί η μεγαλύτερη φάρσα του Τζόκερ να αλλάξει ουσιαστικά τον κόσμο; Όποιος είπε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει με τις καλύτερες προθέσεις σίγουρα ήξερε για τι πράγμα μιλούσε. Και το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς είναι μια καλή εισαγωγή σε ένα από τα πιο κατακλυσμιαία γεγονότα στο σύμπαν της DC.

Η ιστορία ανοίγει με τον Μπάτμαν να παρακολουθεί ένα μιλιταριστικό και ολοκληρωτικό καθεστώς στο μέλλον, αυτό που έχει επιβάλει ο Σούπερμαν! Παρακολουθούμε τον εσωτερικό του διάλογο καθώς θα μας οδηγήσει μέσα από τα γεγονότα που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του μέλλοντος. Μαθαίνουμε ότι όλα άρχισαν με την απαγωγή της Λόις Λέιν και τον θάνατο του Τζίμι (φωτογράφου της εφημερίδας Daily Planet) που έχουν ως συνέπεια ολόκληρη η Justice League να αρχίσει να ψάχνει για ίχνη της Λόις. Όταν ο Flash ανακαλύψει τη συμμετοχή του Scarecrow στην υπόθεση, θα χρειαστούν όλες οι δυνάμεις του μεγαλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του Μπάτμαν, για να προλάβουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη και πιο τραγική φάρσα του πιο απεχθούς γελωτοποιού του σύμπαντος, του Τζόκερ. Τι ακριβώς όμως μπορούν να προλάβουν, όταν δεν ξέρουν το αστείο;

Ο συγγραφέας Tom Taylor χρησιμοποιώντας πολύ αποτελεσματικά μεταφορές από το μέλλον στο παρελθόν και αντίστροφα, καταφέρνει να δημιουργήσει μια σκοτεινή πλοκή με εξαιρετικό ρυθμό. Με εξαιρετική χρήση και της δυναμικής ανάμεσα στον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν, τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παρεκτρέπονται σε μια ενδιαφέρουσα δίνη που οι ήρωές μας πασχίζουν να προλάβουν. Ο εσωτερικός μονόλογος του Μπάτμαν είναι ένα δείγμα της παραδειγματικής γραφής του Taylor. Όχι μόνο πηγαίνει στον πυρήνα του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών του αλλά δεν φοβάται να εκθέσει και τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τις μάσκες.

Το σχέδιο συμβάλλει σε αυτήν την περίεργη ατμόσφαιρα με τον δικό του τρόπο. Οι τρεις σχεδιαστές χρησιμοποιούν καθαρές γραμμές, εκφραστικό σχέδιο και χρώμα που θυμίζει περισσότερο κάτι γραμμένο αποκλειστικά για το Γκόθαμ.

Συνήθως αποφεύγω κόμικς που είναι βασισμένα σε σειρές της τηλεόρασης ή βιντεο-παιχνίδια, γιατί τα περισσότερα ανήκουν στην ανακύκλωση και πουθενά αλλού. Αυτή η ιστορία όμως είναι καλή, πραγματικά καλή και σε τραβάει με ταχύτητα στις απροσδόκητες εξελίξεις και τις εναλλαγές ρόλων. Λένε ότι ο χαρακτήρας κάποιου είναι οι πράξεις του όταν δεν κοιτάει κανείς. Όταν έχεις τις δυνάμεις ενός Θεού όμως, σε νοιάζει στ’ αλήθεια ποιος κοιτάει;