Η απαγωγή του μνηστήρος

Η Κωνσταντίνα Σ. Λιβιεράτου γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε αρκετά χρόνια στο Παρίσι. Σπούδασε δημοσιογραφία και έμαθε πολλές ξένες γλώσσες. Εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, και στη συνέχεια, επί είκοσι συναπτά έτη, στον χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος. Έχει γράψει διηγήματα, σενάρια και θεατρικά έργα.

«Η απαγωγή του μνηστήρος», το πρώτο βιβλίο της που εκδίδεται, είναι νουβέλα και εξιστορεί την ιστορία της γιαγιάς της. Μιας γυναίκας που έζησε μια σύντομη και ταπεινή ζωή στην ελληνική επαρχία, στον γυναικωνίτη του προηγούμενου αιώνα. Που δεν της δόθηκαν ευκαιρίες, αλλά τις δημιούργησε μόνη της.

Πρόκειται για τη σκληρή ιστορία της Κρητικιάς Ντούλας Μπαρμπετάκη, που το 1920, κόντρα στα συντηρητικά ήθη της εποχής, έκλεψε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Και του Κεφαλλονίτη θεοπάλαβου γλεντζέ Μπάμπη Λιβιεράτου, αμετανόητου εργένη, που πήρε το μάθημά του από τη μικρή τολμηρή Ντούλα με το που αντίκρισε τα μάτια της.

Δύο ανθρώπων που γεννήθηκαν, αγαπήθηκαν, έζησαν και πέθαναν στο Μεσολόγγι, αλλά πρόλαβαν, παρά τη σύντομη ζωή τους και το άδικο πρόωρο τέλος τους, να ζήσουν γλυκά, με πείσμα και πάθος.

Μία νουβέλα βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.