Άσε το σώμα να καεί σε δύο κόκκους άμμου από ήλιο.

Να νοσταλγήσει ο έρωτας τα μουσκεμένα άλμπουρα

απ΄ το ταξίδι

(απόσπασμα από το ποίημα «Το μακρύ ταξίδι», σελ. 11)

«Ανάμεσα σε δυο στιγμές» τιτλοφορείται η τρίτη ποιητική συλλογή –και τέταρτο συνολικά βιβλίο– του Κώστα Βασιλάκου. Ελεύθερος στίχος, με συμπυκνωμένο νόημα, και ουσιωδώς ανθρώπινες αποδόσεις αποτελούν τα θεμέλια της γραφής του Κώστα Βασιλάκου.

Η συλλογή χωρίζεται σε τρία μέρη: στο πρώτο, που φέρει και τον ομώνυμο τίτλο της συλλογής, όπου οι στίχοι εστιάζουν στο προσωπικό, εσωτερικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής, ως οντότητες που αλυχτούν ειλικρίνεια, μεστότητα και συναισθήματα. Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Κλικ στην ελευθερία», τα ποιήματα ανοίγουν τους ορίζοντες, πέρα από το ατομικά ανθρώπινο, στο κοινωνικό και πολιτειακό γίγνεσθαι, σκιαγραφώντας την πραγματικότητα, στηλιτεύοντας όσα αλλοιώνουν κι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη υπόσταση, στοχεύοντας εκεί όπου πνέει άνεμος ελευθερίας. Στο τρίτο μέρος, με τον τίτλο «Ποιητικά αποτυπώματα», στίχοι σκόρπιοι, εν είδει αφορισμών, στοιχειοθετούν και διαμορφώνουν την προσωπική οντότητα του ποιητή.

Ο Κώστας Βασιλάκος εμφανίζεται πάντοτε ειλικρινής στην ποίησή του, δεν χρησιμοποιεί επιτηδευμένες τεχνικές, δεν στρογγυλοποιεί το νόημα για όσα θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί, δεν λειαίνει όσα αγκάθινα σημεία και στοιχεία προκαλούν την ανθρώπινη συμβατικότητα. Επιμελώς κι ενδελεχώς διεισδύει στην ουσία των καταστάσεων, απογυμνώνει τις φιοριτούρες που αποπροσανατολίζουν, διακρίνει τα θεμέλια της ψυχής πίσω από το φαίνεσθαι.

Η παρούσα ποιητική συλλογή θεωρώ ότι αναδεικνύει την ωρίμανση του Κώστα Βασιλάκου μέσα στη συγγραφική του πορεία, θέτοντας λέξεις, στίχους και στροφές σε μια ισορροπημένη αρμονία, δομώντας προσεκτικά εκείνα που αξίζει να ειπωθούν.

Ο Κώστας Βασιλάκος γεννήθηκε στο Πολυδένδρι Αττικής, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έκανε σπουδές στην Ψυχολογία των Ομάδων και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Δίδαξε οικονομικά σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια μεγάλων εταιρειών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για τριάντα χρόνια ως Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.