Αγνοούμενη

Πώς είναι, ως ιδιωτική ερευνήτρια, να αναζητάς δεδομένα και να εξιχνιάζεις υποθέσεις που έχουν ξεχαστεί από την αστυνομία˙ υποθέσεις που, ωστόσο, αναζητούν επιτακτικά να δουν το φως της αλήθειας; Και πώς θα αισθανθείς αν μια μέρα ανακαλύψεις ότι τόσα χρόνια είσαι κι εσύ αγνοούμενη – εν αγνοία σου;

Η Τζέσικα Σο είναι ιδιωτική ερευνήτρια και τα δύο τελευταία χρόνια μετακινείται διαρκώς με το φορτηγό της από πολιτεία σε πολιτεία, ακολουθώντας τα χνάρια των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Η Τζέσικα είναι συνηθισμένη να λαμβάνει ανώνυμες πληροφορίες. Όταν όμως φτάνει στο μέιλ της η φωτογραφία ενός τρίχρονου κοριτσιού που αναζητείται εδώ και είκοσι πέντε χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, η κοπέλα εκπλήσσεται, καθώς στη φωτογραφία αναγνωρίζει τον εαυτό της.

Μια νέα ανεξιχνίαστη υπόθεση, απόλυτα προσωπική αυτή τη φορά, κάνει την εμφάνισή της από το πουθενά και η Τζέσικα ξεκινάει έρευνα αναζητώντας απαντήσεις. Ενώ δεν αργεί να μάθει ότι μια φθινοπωρινή νύχτα πριν από είκοσι πέντε χρόνια η μητέρα του κοριτσιού –η μητέρα της!– δολοφονήθηκε, ενώ την ίδια –το κορίτσι– κάποιος την απήγαγε. Και όσο η έρευνα μπαίνει σε βάθος –τώρα πια υπάρχει μια δολοφονία και μια εξαφάνιση προς εξιχνίαση–, τόσο η ερευνήτρια είναι αναγκασμένη να σκάψει στο παρελθόν ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά.

Η «Αγνοούμενη» της Lisa Gray είναι ένα δυνατό θρίλερ γεμάτο απρόοπτα και ανατροπές. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και κανείς μέχρι τέλους δεν ξέρει τι ισχύει και τι όχι.

Κατά την έρευνα της Τζέσικα κανείς από τους ανθρώπους που συναντά δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να μιλήσει για το παρελθόν, όλοι μοιάζουν σαν να έχουν κάτι να κρύψουν. Αποσπώντας «μισές» ιστορίες, τη μισή «αλήθεια» του καθενός, η κοπέλα αγωνίζεται να ταιριάξει το παζλ και να δει ολοκληρωμένη την εικόνα. Ποια ήταν η βιολογική της μητέρα, για ποιον λόγο δολοφονήθηκε και από ποιον; Και η ίδια από ποιον απήχθη και γιατί; Ο άντρας που τη μεγάλωσε και θεωρούσε πατέρα της, ήταν όντως αυτός ή στην ουσία επρόκειτο για κάποιον άγνωστο;

Ένα τυχαίο γεγονός θα τη φέρει σε επαφή με τον ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζέισον Πράις, που ερευνά τον φόνο μιας φοιτήτριας, που δούλευε περιστασιακά ως πόρνη, και σύντομα θα καταλάβει ότι ακόμα και αυτός κρύβει κάτι σχετικό με το παρελθόν των «γονιών» της.

Δύο οι ιστορίες, δύο και οι αφηγήσεις που ξετυλίγονται, φαινομενικά ανεξάρτητες μεταξύ τους. Μέχρι το τέλος του βιβλίου όμως θα μπλεχτούν απρόσμενα, οδηγώντας ήρωες και αναγνώστες στη λύση του μυστηρίου.

Αντέχετε να το διαβάσετε;