Το Παιχνίδι συνεχίζεται…

Μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας του Anders de la Motte με τίτλο «Παιχνίδι», έρχεται το δεύτερο μέρος με τον ιδιαίτερο τίτλο «Βόμβος», η αποκαλυπτική συνέχεια που, όπως και ο πρώτος τόμος, συνεχίζεται με καταιγιστική δράση και σασπένς.

Ο κεντρικός ήρωας Χένρικ Πέτερσον ή άλλως ΧΠ, βρίσκεται μακριά από την πατρίδα, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη του και να ξεχάσει τα όσα είχαν προηγηθεί ως κυνηγημένος από το Παιχνίδι. Όλα φαίνεται να κυλούν ήρεμα. Όμως ακόμα κι εκεί το Παιχνίδι θα τον ανακαλύψει…

Επιστρέφει στην πατρίδα του και βρίσκει δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Ο ίδιος επιχειρεί να ανακαλύψει κατά πόσο συνδέεται η εταιρεία με το Παιχνίδι, όμως όσο περνάει ο καιρός τόσο αρέσει στον Χένρικ που γίνεται μέρος αυτής της εταιρείας. Εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνεται είναι ότι έχει γίνει και πάλι μέρος του Παιχνιδιού.

Η αδερφή του Χένρικ, Ρεμπέκα, έπειτα από ένα γεγονός που θα τη θέσει σε διαθεσιμότητα στην υπηρεσία της, αρχίζει να δέχεται επιθέσεις και απειλές μέσω ενός blog, ο χρήστης του οποίου φαίνεται να γνωρίζει πολλά για τη ζωή της και την πορεία της στο αστυνομικό σώμα. Οι πιέσεις γίνονται αφόρητες και η Ρεμπέκα αγωνίζεται να βρει την άκρη του νήματος. Μέχρι τη στιγμή που η αναζήτηση θα φέρει στον δρόμο της για ακόμα μια φορά τον εξαφανισμένο από καιρό αδερφό της, Χένρικ.

Και στο δεύτερο μέρος της τριλογίας η αφήγηση είναι κινηματογραφική και η δράση καταιγιστική, με αποτέλεσμα το βιβλίο να διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Η προφορικότητα στο ύφος του συγγραφέα δίνει μια πιο ρεαλιστική πειστικότητα των χαρακτήρων και της πλοκής. Το κείμενο χωρίζεται σε κεφάλαια, όπου η αφήγηση ακολουθεί τη διαδρομή των δύο βασικών ηρώων, με εναλλαγές στην αφήγηση των δύο ιστοριών εντός του ίδιου κεφαλαίου. Προσθέτοντας τη γρήγορη ροή και την πολυεπίπεδη σύνθεση της πλοκής έχουμε ένα θρίλερ αμείωτης έντασης και ενδιαφέροντος που κάνει την ανάγνωση άκρως απολαυστική.

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουμε το τρίτο μέρος που θα ολοκληρώσει την κινηματογραφική τριλογία του Anders de la Motte.