Η Julia Gregson εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στην Ινδία και στο Βιετνάμ για εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Rolling Stone και οι Times. Το πρώτο βιβλίο της, «Στην καρδιά των Μουσώνων», βραβεύτηκε από το Romantic Novelists’ Association ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2008. Επίσης, τιμήθηκε και με δεύτερη διάκριση από το Prince Maurice Prize 2010.

Στο νέο βιβλίο της, «Το Γιασεμί της Ανατολής», η ηρωίδα του μυθιστορήματος, Σαμπά Ταρκάν, κατά το ήμισυ Τουρκάλα, ζει στο Tiger Bay με τον αυστηρό πατέρα της, τη μητέρα της, την αδερφή της και την Τουρκάλα γιαγιά της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το χάρισμά της είναι η καταπληκτική φωνή της, αλλά ο πατέρας της, παλαιών αρχών, δεν την αφήνει να το καλλιεργήσει και να γίνει τραγουδίστρια, καθώς θεωρεί ντροπή για την οικογένεια το επάγγελμα αυτό. Ωστόσο, η ευκαιρία να φύγει από το σπίτι τής δίνεται καθώς γίνεται μέλος της ENSA (Entertainment National Service Association). Η ENSA ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να ψυχαγωγεί τους τραυματισμένους στρατιώτες με τραγούδια και χορό. Έτσι η Σαμπά ξεκινά τα ταξίδια της. Θα βρεθεί στο μαγευτικό Κάιρο, στην ιδιαίτερη Κωνσταντινούπολη, στη Βηρυτό και τέλος στην Αλεξάνδρεια, την πόλη του γιασεμιού. Τραγουδώντας για τραυματισμένους στρατιώτες γνωρίζει έναν πιλότο, τον Dom Benson, ο οποίος προσπαθεί να αναρρώσει από τα τραύματά του έπειτα από μια σύγκρουση. Έτσι αναπτύσσεται η σχέση τους η οποία διέρχεται πολλές δυσκολίες. Η Σαμπά στη συνέχεια αποδέχεται μια εξαιρετική ευκαιρία να υπηρετήσει στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ως κατάσκοπος. Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του πολέμου χρησιμοποιούνταν ως κατάσκοποι. Η ηρωίδα θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Θα βγει τελικά όμως νικήτρια;

Το μυθιστόρημα αυτό είναι περισσότερο ρομαντικό παρά ιστορικό. Ο φόβος και το δράμα, η ενοχή και το χιούμορ κυριαρχούν κατά την εξέλιξη της δράσης και των γεγονότων, που είναι πολυάριθμα και κρατούν τον αναγνώστη σε μια διαρκή επαγρύπνηση για το ακόλουθο της ιστορίας. Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει μέσα από τα ταξίδια των ηρώων της στους κόσμους της Ανατολής και στην πλούσια παράδοσή της.