Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, η μοίρα ξεκαρδίζεται

Ευγενία, Μαρλέν, Μάικ. Τρεις πρωταγωνιστές που ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα. Ο χώρος της μόδας και η show biz θα τους φέρουν κοντά, θα συνεργαστούν επαγγελματικά και οι συνθήκες της ζωής τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο βγάζοντάς τους από το τέλμα που είχαν πέσει. Κανείς τους όμως δεν έχει λάβει υπόψη του τη μοίρα που αποφασίζει διαφορετικά γι’ αυτούς…

Το «Της μοίρας παιχνίδια» της πρωτοεμφανιζόμενης Άριας Σωκράτους είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που ακολουθεί τον παλμό της εποχής. Εισχωρεί στα άδυτα της show biz και δίνει το παρασκήνιο που περιλαμβάνει ναρκωτικά, πληρωμένο έρωτα, υποχωρήσεις και εξευτελισμό με αντάλλαγμα την εφήμερη δόξα και τον πρόσκαιρο πλουτισμό. Το αστέρι λάμπει για λίγο. Και μετά; Από την άλλη είναι οι ήρωες που με νύχια και με δόντια παλεύουν καθημερινά για τον επιούσιο και κάποιοι άλλοι που προσπαθώντας να θάψουν το παρελθόν και να αμυνθούν, βγάζουν έναν τελείως απάνθρωπο εαυτό πληγώνοντας τους πάντες γύρω τους. Όλοι έχουν επτασφράγιστα μυστικά που όταν βγαίνουν στην επιφάνεια, οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η μοίρα αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Άρια Σωκράτους δεν αφηγείται απλά τα γεγονότα. Ενώ αρχικά δίνει μόνο τις πράξεις των ηρώων χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και ο αναγνώστης αναρωτιέται τι γίνεται, στη συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο, με αφηγηματικές αναδρομές και εσωτερικούς μονολόγους, τους βάζει να θυμηθούν το παρελθόν τους –ναι, αυτό που θέλουν να ξεχάσουν αλλά πονάει ακόμα–  δίνοντας έτσι τους λόγους που τους ωθούν να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο με απλές κατανοητές λέξεις, απευθύνεται στους περισσότερους, διαθέτει αμεσότητα, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Ιδιαίτερα τις γυναίκες, γιατί έχω την αίσθηση ότι γι’ αυτές κατά βάση γράφτηκε, θα το λατρέψουν. Μέσα σε αυτό κάποιες θα βρουν τη χρυσόσκονη μιας ζωής που τόσο λαχταρούν κι οι ίδιες, αλλά δεν έχουν τον τρόπο να την αποκτήσουν, ενώ κάποιες άλλες θα ανακαλύψουν κομμάτια της δικής τους ζωής.