Το Soul Eater, δημιουργία του Atsushi Ohkubo, εκπλήσσει ευχάριστα τον αναγνώστη με τη δράση, το χιούμορ και τις σωστές δόσεις τρόμου, δίνοντας σημάδια ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα Manga που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό.

Η υπόθεση εξελίσσεται στην Πόλη του Θανάτου και συγκεκριμένα στο σχολείο εκπαίδευσης Μάστερ όπλων και των ανθρωπόμορφων όπλων τους. Κάθε Μάστερ προσπαθεί να μάθει να χειρίζεται το όπλο του όσο καλύτερα γίνεται και όταν γίνει αυτό πρέπει να σκοτώσει και να φάει 99 ψυχές κακών ανθρώπων και μία ψυχή μάγισσας. Μετά το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο το Θάνατο.

Στο πρώτο τεύχος της σειράς εμφανίζονται τα τρία ζευγάρια των πρωταγωνιστών, η Μάκα με το όπλο της Soul Eater, ο Black Star με το όπλο του Tsubaki και ο Death Kid με τα όπλα του Liz και Patty. Τους παρακολουθούμε να αντιμετωπίζουν παράξενες και αστείες καταστάσεις, μαθαίνουμε πληροφορίες για τον καθένα από αυτούς καθώς και την εξέλιξη της ιστορίας που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο ρυθμός της πλοκής είναι γρήγορος και καταιγιστικός, κινούμενος ανάμεσα σε αστείες στιγμές και δυνατές σκηνές μάχης. Παράξενα πλάσματα, χαρακτήρες με στοιχεία υπερβολής που τους επιτρέπουν να κυριαρχούν στη σκηνή και συχνά τραγελαφικά κίνητρα, συμβάλλουν στη φρεσκάδα αυτού του Manga. Ο Ohkubo έχει προσδώσει στον καθένα λίγα αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κάνοντας έτσι τους χαρακτήρες αναγνωρίσιμους και ξεκαρδιστικούς.

Το σχέδιο παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς κινείται ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ, τα οποία ξεχωρίζει με διαφορετικά πάνελ. Η δράση χωρίζεται από μεγαλύτερα σε μικρότερα πάνελ ώστε να βοηθάει τον αναγνώστη να καταλαβαίνει τι γίνεται και οι χρωματικές εναλλαγές δένουν απόλυτα με τη δράση, που άλλοτε είναι βαριά και απότομη σαν μαύρη σκιά και άλλοτε κινείται σε γκρίζες περιοχές χιούμορ και τρόμου. Διατηρεί όμως πάντα ένα ευαίσθητο, γκόθικ στιλ, σαν κι αυτό που συχνά αγαπήσαμε σε παιδικές ιστορίες.

Σε όποιον αρέσουν χαρακτήρες «μεγαλύτεροι από τη ζωή» και σωστές δόσεις χιούμορ, δράσης και τρόμου, το Soul Eater είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διαβάσει.