Εικονογράφηση: Σεραφείμ Στρουμπής

Ο λύκος και η πεταλούδα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας λύκος, που όλη μέρα δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παραφυλάει τα άλλα ζώα και να τα κυνηγάει, με αποτέλεσμα όλα να τον φοβούνται και να τρέχουν να κρυφτούν. Μέχρι που, μια μέρα, μια πεταλούδα κάθισε αμέριμνη σ’ ένα λουλούδι ακριβώς δίπλα του. Ο λύκος αμέσως βάλθηκε να την κυνηγάει και όσο προσπαθούσε να τη φτάσει, άρχισε να παρατηρεί και να «ακούει» τη φύση γύρω του. Είδε για πρώτη φορά τη μαγευτική θέα από την κορφή ενός υψώματος και τη σπηλιά με τους σταλαγμίτες, άκουσε τον καθησυχαστικό ήχο του νερού∙ και μαγεύτηκε με όσα καινούρια ανακάλυψε χάρη στη νέα του φίλη.

Ένα παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, που τους μαθαίνει ότι, πέρα από τα συνηθισμένα, υπάρχουν πολλά θαυμαστά πράγματα γύρω τους και ένας ολόκληρος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψουν! Αρκεί να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά.

Η Χριστίνα Αποστολίδη γράφει την ιστορία του «Λύκου και της πεταλούδας» και ο Σεραφείμ Στρουμπής την εικονογραφεί, ζωγραφίζοντας πολύχρωμες εικόνες που ταξιδεύουν μαγικά τα παιδιά.