Σχέδιο: Jung

Στην Ιαπωνία του 14ου αιώνα, ένα κορίτσι χωρίς πρόσωπο μεγαλώνει αποδιωγμένη από την κοινωνία που τη θεωρεί μίασμα. Σε μεγαλύτερη ηλικία στοιχειώνεται από δύο φαντάσματα, ενός Σαμουράι και της γυναίκας που αγαπούσε, που αποτελούν τραγικά κομμάτια ενός παζλ το οποίο καλείται να ενώσει προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια. Ένας τυφλός καλλιτέχνης αποφασίζει να τη βοηθήσει να πάει στο μόνο μέρος όπου μπορεί να βρει απαντήσεις. Μπορεί όμως η αλήθεια να λυτρώσει ή μόνο η συγχώρεση διαλύει ό,τι μας κρατά στο παρελθόν;

Η πλοκή ακολουθεί τη Σετσούκο, η οποία όλη της τη ζωή ήταν αναγκασμένη να φοράει μια μάσκα εξαιτίας της παραμόρφωσής της, να ανακαλύπτει τη σχέση που έχει με τα δυο φαντάσματα. Όπως όλες οι ιστορίες με φαντάσματα, ξετυλίγεται γύρω από ένα συναίσθημα, έναν έρωτα, σε δύο εποχές, τότε και τώρα. Συμμαχίες δημιουργούνται και αλλάζουν, νέα στοιχεία οδηγούν τους πρωταγωνιστές σε διαφορετικά μονοπάτια και καινούργιοι χαρακτήρες φανερώνουν ένοχα μυστικά του παρελθόντος.

Το δυνατό ατού αυτής της ιστορίας είναι το υπέροχο σχέδιο. Οι εικονογραφήσεις του Jung έχουν κάτι εξωπραγματικό, κάθε σκηνή απεικονίζεται με καταπληκτική λεπτομέρεια, το σχέδιο επικοινωνεί την ηρεμία ενός ήσυχου τοπίου ή την αγριότητα μιας μάχης, ενώ τα χρώματα δημιουργούν απαλά φωτισμένους υδάτινους κόσμους, επιβλητικά δάση από μπαμπού ή εξοργισμένα φαντάσματα πνιγμένα στο αίμα.

Η ιστορία αυτή είναι περισσότερο ένα έπος καλλιτεχνικά εκτελεσμένο με χάρη και αρτιότητα, που δανείζεται κάτι από την ομορφιά της εποχής που απεικονίζει.