Σχέδιο: Clay Mann, Mark Penninggton (μελάνια), Matt Hollingsworth (χρώματα)

Το Dark Reign, Elektra είναι μια πολυαναμενόμενη σειρά που συνδύασε το ταλέντο του συγγραφέα Zeb Wells και το σχέδιο του Clay Mann, για να μας εκπλήξει ευχάριστα με την επιστροφή του χαρακτήρα της Ηλέκτρας μετά τα γεγονότα του Secret Invasion.

Η πλοκή εκτυλίσσεται ακριβώς μετά τη μάχη στο Central Park, στο Secret Invasion #7. Συναντάμε την Ηλέκτρα, η οποία, άσχημα χτυπημένη και μπερδεμένη, βγαίνει από ένα πλοίο των Σκραλ (Scrull). Θα προσπαθήσει να διαφύγει έπειτα από μια παρεξήγηση με άνδρες της SHIELD και ακόμα και σε αυτήν την αδύναμη κατάσταση θα καταφέρει να σπάσει πλευρά και να ανοίξει μύτες. Ο Iron Man παρεμβαίνει, τη σώζει από βέβαιο θάνατο και την οδηγεί μακριά για ανάρρωση. Καθώς, όμως, αναρρώνει η Ηλέκτρα αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Η S.H.I.E.L.D γίνεται H.A.M.M.E.R και η ίδια η Ηλέκτρα από ασθενής γίνεται κρατούμενη. Τα πράγματα χειροτερεύουν, όταν ο Όζμπορν μαθαίνει ότι η Ηλέκτρα είναι η μόνη κρατούμενη που οι Σκραλ βασάνισαν και πειραματίστηκαν πάνω της. Και θέλει να ξέρει το γιατί. Όμως η Ηλέκτρα δεν μιλάει… Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, ένας δολοφόνος θα την πληροφορήσει ότι κάποιος την έχει επικηρύξει, πριν προσπαθήσει να την σκοτώσει και ο ίδιος!

Ο Zeb Wells κρατάει την Ηλέκτρα σιωπηλή και φονική όσο ποτέ. Στο πρώτο τεύχος, όλη η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από μονολόγους άλλων χαρακτήρων, χωρίς ποτέ η Ηλέκτρα να πει λέξη. Ο εσωτερικός κόσμος της καθρεφτίζεται μόνο στις εκφράσεις της. Η ιστορία διαδραματίζεται σε γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να μειώνεται το ενδιαφέρον. Το σχέδιο του Clay Mann, δυναμικό και νευρώδες, υποστηρίζει το σενάριο και αποδίδει το χαρακτήρα της Ηλέκτρας πιο πιστά από ποτέ. Σαν την καλύτερη δολοφόνο στον κόσμο.

Σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν, χαρίζει νέα πνοή στο χαρακτήρα της Ηλέκτρας, καθώς το γεμάτο ένταση και ενδιαφέρον σενάριο δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.