Τι μπορεί να συμβεί σε μια απαγωγή όταν ο απαγωγέας εξαφανίζεται;

Η Charlotte Link είναι μια από τις πιο επιτυχημένες Γερμανίδες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων με πολλά διεθνή μπεστ σέλερ. Μόνο στη Γερμανία έχουν πωληθεί περισσότερα από 24 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κάποια έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση με επιτυχία.

Το βιβλίο της Charlotte Link με τον εξαίρετο τίτλο «Η κοιλάδα της αλεπούς» κατέκτησε την κορυφή των ευπώλητων του περιοδικού Der Spiegel. Η Βανέσα και ο Μάθιου, γυρνώντας από μια επίσκεψη στη μητέρα της Βανέσα, σταματούν σ’ έναν χώρο στάθμευσης της επαρχιακής οδού. Ο Μάθιου πηγαίνει μια βόλτα τον σκύλο τους. Όταν γυρίζει, η Βανέσα λείπει. Ψάχνει περιμετρικά, αλλά δεν μπορεί να βρει ίχνος της.

Όσο η Βανέσα περιμένει να γυρίσει ο Μάθιου με τον σκύλο τους, βλέπει ένα βαν να σταματάει στον χώρο στάθμευσης. Λίγες στιγμές μετά ένας άντρας την απάγει. Χωρίς να έχει δει την κατεύθυνση ή τα χαρακτηριστικά του απαγωγέα της, η Βανέσα οδηγείται σε μια σπηλιά στην κοιλάδα της αλεπούς. Εκεί την αφήνει ο απαγωγέας κλεισμένη σ’ ένα κιβώτιο με λίγες προμήθειες και της λέει ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Λίγες ώρες αργότερα ο απαγωγέας φυλακίζεται για ένα άλλο αδίκημα. Δεν μπορεί να μαρτυρήσει την απαγωγή της Βανέσα. Κι έτσι περνάει κάποια χρόνια στη φυλακή. Μόνο που, όταν αποφυλακίζεται, μια σειρά από περίεργα γεγονότα που αφορούν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος αρχίζουν να συμβαίνουν. Και ο ίδιος αρχίζει να αναρωτιέται μήπως η Βανέσα κατάφερε να αποδράσει…

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Charlotte Link είναι γραμμένο κατά βάση σε τριτοπρόσωπη αφήγηση κι ένα μικρότερο κομμάτι σε πρωτοπρόσωπη. Μια τεχνική διαφορά που διαφοροποιεί το βιβλίο της Link από τις συνήθεις τεχνικές των αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η συγγραφέας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, παίρνοντας τρόπον τινά μέρος στην πλοκή, μέσα από μια κοπέλα που θα διαδραματίσει ρόλο στα γεγονότα.

Η πλοκή είναι σφιχτή χωρίς να μπορεί ο αναγνώστης να υποψιαστεί το τι συμβαίνει, καθώς στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν ψάχνουμε απλώς έναν δολοφόνο, αλλά τους δράστες σε διάφορα περιστατικά και τον τρόπο σύνδεσής τους. Οι χαρακτήρες είναι πολύ πειστικοί και ρεαλιστικοί, ενώ η δομή του βιβλίου είναι σε κεφάλαια.

Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την εμπορική επιτυχία που έχει κάνει στο εξωτερικό.