Σχέδιο: Jim Lee

To Batman “Hush” είναι μια ιστορία μυστηρίου που εκδόθηκε το 2002 και το 2003 σε 12 τεύχη, ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του συγγραφέα Jeph Loeb και του καλλιτέχνη Jim Lee. Πολυαναμενόμενη σειρά, δίχασε κοινό και κριτικούς, δημιουργώντας παρ’όλ’αυτά ένα πολύ εμπορικό κόμικ.

Η σειρά αρχίζει με τον Batman να προσπαθεί να σώσει ένα αγόρι που το έχουν απαγάγει. Στην πορεία των γεγονότων, όμως, αποκαλύπτεται μια παρασκηνιακή δράση που έχει ως σκοπό να εξοντώσει τον Batman. Παλιοί του εχθροί, όπως ο Joker, ο Killer Croc, ο Riddler και η Poison Ivy, έρχονται στο προσκήνιο για να τον βασανίσουν, υπάρχει ακόμα και μια μάχη με τον Superman, ο οποίος είναι υπό τον έλεγχο της Poison Ivy και μία αναπάντεχη συνεργασία με την Catwoman. Το σενάριο είναι γεμάτο ένταση, σασπένς και ερωτήματα που καλείται να λύσει ο καλύτερος ντεντέκτιβ του κόσμου (όπως αποκαλείται συχνά ο ήρωάς μας).

Ο Jeph Loeb σίγουρα δεν έχει πλέξει κάποια τρομερή ιστορία. Όμως την αφηγείται με μοναδικό τρόπο, σε πολλά στρώματα, δημιουργώντας αγωνία και πιστά στα πρότυπα μιας καλής ιστορίας του Batman. Καταφέρνει επίσης να φέρει στην επιφάνεια και ανθρώπινες πλευρές του, τις ανάγκες του, αλλά και τη νοσταλγία που νιώθει για το παρελθόν, μέσω αναμνήσεων  που συνήθως δεν διαφαίνονται λόγω της σκληρής και απόλυτα αφοσιωμένης στο κυνήγι του εγκλήματος εικόνας του ήρωά μας. Ο Jim Lee βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα, δημιουργώντας μια από τις καλύτερα σχεδιασμένες σειρές του Batman.

Το Hush θα μαγέψει τον αναγνώστη με την ατμόσφαιρά του ( ο Jim Lee έχει δημιουργήσει μια σκοτεινή και γκόθικ ιστορία, με απίθανο σχεδιασμό των χαρακτήρων, που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη). Παραμένει, όμως, και μια ιστορία δράσης του δημοφιλούς χαρακτήρα του Batman, με μερικές ενδιαφέρουσες ανατροπές και συγκροτημένη αφήγηση. Για τους φαν των κόμικ μυστηρίου είναι σίγουρα κάτι που θα έπρεπε να διαβάσουν.