Τα όρια του έρωτα

1999. Η Νατύ, αεροσυνοδός στο επάγγελμα, ετοιμάζεται να πετάξει για το Μόντρεαλ, αφήνοντας στο σπίτι τον άντρα και τη μικρή της κόρη. Στην πτήση θα γνωρίσει έναν μουσικό, ο οποίος συνοδεύει τους Cure, τον οποίο θα ερωτευτεί παράφορα. Στο Μόντρεαλ θα περάσουν λίγες ώρες μαζί, ως αφετηρία του δεσμού τους. Λίγες ημέρες μετά η Νατύ γυρνά σπίτι της, όμως, ο νους και η καρδιά της τρέχουν στον μουσικό της. Το επόμενο ταξίδι της στο Σαν Ντιέγκο θα τους βρει και πάλι μαζί, όπου η φλόγα του έρωτά τους δυναμώνει, καθώς περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς και ερωτικής τρέλας. Συναντώνται και πάλι στη Βαρκελώνη, όπου πλέον αφήνονται ολοκληρωτικά στο πάθος του έρωτά τους. Και τέλος, βρίσκονται μαζί στην Τζακάρτα όπου θα μπει το τέλος της σχέσης τους, δίνοντας αμφότεροι την υπόσχεση ότι δεν πρέπει να ξανασυναντηθούνε.

Είκοσι χρόνια αργότερα η Νατύ ετοιμάζεται να πετάξει για το Μόντρεαλ. Αφήνει πίσω της τον σύζυγό της και τις δυο κόρες τους. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο συνειδητοποιεί ότι το πλήρωμα του αεροπλάνου είναι ακριβώς το ίδιο, όπως είκοσι χρόνια πριν, τότε που γνώρισε τον μουσικό της. Ταχυπαλμία αρχίζει να την καταλαμβάνει. Οι Cure βρίσκονται στο αεροπλάνο, ακριβώς όπως τότε. Μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις θα ακολουθήσουν τη Νατύ κατά τη διαμονή της στο Μόντρεαλ. Αλλά και οι πτήσεις που ακολουθούν, Σαν Ντιέγκο, Βαρκελώνη, Τζακάρτα, δεν την αφήνουν να βγάλει από το μυαλό της ότι κάποιος έχει στήσει όλο αυτό το παιχνίδι. Όμως, ένα απρόσμενο γεγονός θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Michel Bussi αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν πρόκειται για μια ερωτική ιστορία, γνωρίζει άριστα να χτίζει την πλοκή προκαλώντας σασπένς. Το κοινό μυθιστορηματικό μοτίβο του Bussi υπάρχει και στο συγκεκριμένο βιβλίο: αφήγηση σε δυο διαφορετικούς χρονικούς άξονες, γεγονότα που δεν μπορούν να ερμηνευθούν λογικά, μυστήριο πίσω από τους χαρακτήρες. Ο Bussi δεν χρησιμοποιεί εν προκειμένω τη γαλλική επαρχία που τόσο αρέσκεται να χρησιμοποιεί στα υπόλοιπα βιβλία του, ούτε αστυνομικές υφές στην πλοκή. Ωστόσο, ενσωματώνει και στο παρόν μυθιστόρημα τη σχέση γονέα-παιδιού, μια σχέση που διαδραματίζει πάντοτε ρόλο κεντρομόλου δύναμης στα μυθιστορήματά του. Όμως, ο συγγραφέας προσεγγίζει και την υπόσταση του έρωτα, υπό τη μορφή ενός δεσμού πέραν του συζυγικού. Υπάρχουν όρια άραγε; Ή μήπως το όνειρο ενός αφηνιασμένου έρωτα γίνεται εν τέλει άγριο και καταστροφικό;