Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ (4)

Ρωσικό παράθυρο
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ρούντι έχει έρθει από τη Βοϊβοδίνα στο Βελιγράδι για να γίνει ηθοποιός. Αποτυγχάνει όμως επανειλημμένα στις εισαγωγικές εξετάσεις  κι έτσι σπουδάζει γερμανική φιλολογία. Όταν κάποια στιγμή βλέπει το κορίτσι του στην αγκαλιά ενός άλλου άνδρα, αποφασίζει να φύγει για τη Βουδαπέστη. Κι έτσι αρχίζει την περιπλάνησή του σε πόλεις και τοπία της ψυχής.
Το βιολί του Άουσβιτς
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στο πιο γνωστό μυθιστόρημά της, «Το βιολί του Άουσβιτς», η Μαρία Άντζελς Ανγλάδα αφηγείται μια ιστορία που προκαλεί συγκίνηση και ταυτόχρονα οργή για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όμως ο τραγικός ήρωας της ιστορίας νικά μέσα από την τέχνη της μουσικής την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα.
Η ερημιά λεγόταν αδιαφορία
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
«Η ερημιά λεγόταν αδιαφορία» είναι μια συλλογή από 12 ανέκδοτα διηγήματα με κύριο άξονα τον έρωτα μέσα στη ζωή και τη ζωή μέσα στον χρόνο. Κείμενα, στα οποία αποτυπώνονται με ελκυστική απλότητα, τα βιώματα και οι αναμνήσεις της συγγραφέως, μ’ έναν τρόπο καθ’ όλα λογοτεχνικό.
“Και όμως γυρίζει”
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
Κατηγορία
Βιογραφία
Στο βιβλίο του με τίτλο Και όμως γυρίζει, από την περίφημη φράση του Γαλιλαίου, ο S. Fischer – Fabian εξιστορεί τη ζωή ξεχωριστών ανθρώπων που δεν δίστασαν να υποστηρίξουν όσα πίστευαν χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες, μια και οι πρωτοπόροι σχεδόν πάντα αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από το κατεστημένο.