Σχέδιο: Steven Cummings

Η Rori, μια νεαρή μαθήτρια, αφήνει την Ιρλανδία, όπου διέμενε με τον πατέρα της, για να φτιάξει μια νέα ζωή στην Ιαπωνία με τη μητέρα της. Με κόκκινα μαλλιά και έναν χαρακτήρα που συχνά τη βάζει σε μπελάδες, η Rori θα νιώσει από την πρώτη στιγμή τις πολιτισμικές διαφορές με τις οποίες θα πρέπει να συμβιβαστεί στη νέα αυτή χώρα. Αυτό που δεν περίμενε όμως είναι ότι θα αρχίσει να βλέπει πράγματα που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει…..

Ο Jim Zub δημιουργεί ένα υπέροχο και ζωντανό Τόκιο, όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν και μόνο ορισμένα άτομα ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει. Μύθοι και θρύλοι ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια της Rori, τέρατα και φαντάσματα είναι ξαφνικά πραγματικά και σαν να μην έφταναν όλα αυτά γνωρίζει και άτομα με ασυνήθιστες ικανότητες.

Ο συγγραφέας αντιπαραθέτει τον χαρακτήρα και το στιλ της Rori με την παράδοση και την κουλτούρα της Ιαπωνίας για να δημιουργήσει μια εξαιρετική μίξη Μάνγκα και κόμικ. Ο πνευματικός κόσμος της Ιαπωνίας παρελαύνει μπροστά στα μάτια της, ενώ η Rori προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο αλλά και με το γεγονός ότι και η ίδια αναπτύσσει ειδικές ικανότητες.

Το σχέδιο του Steve Cumming θυμίζει έντονα Μάνγκα και ταιριάζει απόλυτα στο κέφι του Wayward. Γεμάτο κίνηση, ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες, καταφέρνει να αποδώσει τη ζωή σε μια πόλη όπως το Τόκιο που σφύζει από ζωή, ενώ παράλληλα διατηρεί τον ανάλαφρο χαρακτήρα των Μάνγκα. Ιδιαίτερα καλή δουλειά και στα χρώματα τα οποία ξεχειλίζουν από ζωή και συμβάλλουν στον υπερφυσικό χαρακτήρα των πλασμάτων που εμφανίζονται. Με χρήση χρωμάτων neon δίνει μια ποπ αίσθηση που ταιριάζει στο Τόκιο και στη νεανική κουλτούρα.

Το Wayward είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή σε μια καταπληκτική σύνθεση Μάνγκα και κόμικ, με καλογραμμένη ιστορία, απέραντο κέφι και μυστικά που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Προσθέστε την εμφάνιση χαρακτήρων από τους μύθους και την παράδοση της Ιαπωνίας και έχετε μια ιστορία που σας προσκαλεί σε ασυναγώνιστες περιπέτειες.