Το τελευταίο πάρτι

Σύνορα Βόρειας Ουαλίας και Αγγλίας, λίμνη Χλιν Ντριχ. Ένα πρωτοχρονιάτικο λαμπερό πάρτι γίνεται στην «Ακτή», το θέρετρο δίπλα στη λίμνη, στην αγγλική πλευρά της, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι εκτός από τους ιδιοκτήτες και αρκετοί από τους κατοίκους του χωριού, που βρίσκεται στην απέναντι όχθη της λίμνης και στην ουαλική πλευρά της. Την επόμενη μέρα το πρωί, ένα πτώμα θα ανακαλυφθεί μέσα στη λίμνη, ένα πτώμα που ανήκει στον Ρις Λόιντ, μέτοχο της «Ακτής».

Και οι έρευνες για την εξιχνίαση του φόνου ξεκινούν. Μια υπόθεση που όσο περνούν οι μέρες φαίνεται να περιπλέκεται. Όλοι τους, ντόπιοι και ιδιοκτήτες, έχουν τουλάχιστον έναν καλό λόγο να τους καθιστά υπόπτους. Καθένας τους είναι ένας εν δυνάμει δολοφόνος. Ποιος όμως είναι ο πραγματικός φονιάς; Η Φιόν Μόργκαν και ο Λίο Μπρέιντι καλούνται να το ανακαλύψουν.

Μέσα από μια σειρά διαδοχικών γεγονότων, όλοι σχεδόν οι ήρωες του βιβλίου Το τελευταίο πάρτι θα θεωρηθούν ύποπτοι, θα συλληφθούν προσωρινά, θα ανακριθούν από τους δύο αστυνομικούς και, όσο η Φιόν και ο Λίο «βυθίζονται» ολοένα και περισσότερο κάτω από την επιφάνεια, τόσο μυστικά έρχονται στο φως και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα ντόμινο πέρα από κάθε φαντασία. Στην πραγματικότητα υπάρχει κάποιος απόλυτα αθώος;

Αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο από διαφορετικές οπτικές –ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα–, κάτι που βοηθάει τους αναγνώστες να αποκτήσουν σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση της ιστορίας, που αφηγείται η Claire Mackintosh. Ενώ, χάρη στην αναδρομική αφήγηση, γίνεται γνωστό το χθες, που σίγουρα αποτελεί μια καλή αφορμή, ώστε οι ήρωες να θέλουν τον Ρις Λόιντ νεκρό.

Μέχρι που στο τέλος έρχεται η «λύση» του μυστηρίου και φέρνει την ανατροπή.