Τζερόνιμο Στίλτον εν δράσει!

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό.  Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την «Ηχώ των Τρωκτικών», την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Πότιτζερ για το βιβλίο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού». Εξακολουθεί να ζει στην Ποντικούπολη.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιμο συλλέγει παλιές κρούστες παρμεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του.

Στην ποντικοπεριπέτεια «Τι τις ήθελες τις διακοπές, Στίλτον;» ο συμπαθέστατος ποντικός αποφασίζει να πάει διακοπές. Λίγα λεπτά όμως πριν μπει στο ταξιδιωτικό γραφείο «Ποντικοταξιδεμένος», συναντάει τυχαία τον ξάδερφό του, Τραπόλα, που του συστήνει ένα άλλο ανάλογο γραφείο και τον σέρνει σχεδόν σε αυτό. Ο Τζερόνιμο τον ακολουθεί αναγκαστικά, οι διακοπές στο Πουέρτο Στραπάτσο κανονίζονται και η περιπέτεια αρχίζει!

Με χάρτες που κατατοπίζουν τα παιδιά και τα εισάγουν στον κόσμο της Ποντικούπολης, με αστείες πολύχρωμες ζωγραφιές που απεικονίζουν ό,τι διαδραματίζεται στην εκάστοτε ιστορία εντυπώνοντας έτσι στο μυαλό των μικρών αναγνωστών καλύτερα τα όσα συμβαίνουν και με κάποιες λέξεις γραμμένες διαφορετικά από όλες τις υπόλοιπες –διαφορετική γραμματοσειρά, χρωματιστές, αποτυπωμένες με τρόπο που να «δείχνουν» αυτό που λένε– για να ξεχωρίζουν αμέσως και να τραβάνε την προσοχή, έτσι ώστε να εντυπώνεται η σημασία τους στο μυαλό των παιδιών.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι η αφήγηση της ιστορίας είναι πρωτοπρόσωπη. Ο ίδιος ο Τζερόνιμο είναι αυτός που περιγράφει τις περιπέτειές του με χιούμορ και ευχάριστη διάθεση και δημιουργεί οικειότητα με τους αναγνώστες, σαν κάποιος φίλος ή συγγενής, ένα πρόσωπο αγαπητό στα παιδιά.

Ένας ολόκληρος κόσμος υπάρχει πάνω στην Ποντικόνησο, εκεί που η φύση είναι προστατευμένη και οι ποντικοί ζουν ευτυχισμένοι, και τα παιδιά καλούνται να τον ανακαλύψουν, να διασκεδάσουν και να πάρουν πολύτιμα μαθήματα ζωής.