Σχέδιο: Jon Davis-Hunt

Όταν ακούστηκε ότι ο Warren Ellis επιστρέφει, πολλοί πανηγύρισαν και δικαιολογημένα. Ο καταξιωμένος συγγραφέας που μας έχει χαρίσει μερικά από τα καλύτερα σενάρια σε κόμικς που έχουμε διαβάσει, είναι γνωστό ότι καταπιάνεται πάντα με νέα project. Αυτή τη φορά όμως επιστρέφει στο σύμπαν της Wildstorm, για να μας δώσει μια νέα σειρά με 24 τεύχη, η οποία περισσότερο θυμίζει κατασκοπευτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας παρά μια απλή σειρά με υπερ-ήρωες.

Το πρώτο τεύχος ακολουθεί μια γυναίκα, την Angela Spica, που καθώς δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την ερευνά της μετά την απαγόρευση του εργοδότη της, περιφέρεται θλιμμένη στους δρόμους της Νέας Υόρκης, άρρωστη από transhuman (μετανθρώπινα) εμφυτεύματα που έχει βάλει στο ίδιο της το σώμα. Όταν κάποιοι ρίχνουν έναν άνδρα από τον ουρανοξύστη Halo, η Angela θα είναι η μόνη που μπορεί να τον σώσει.

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς και κυρίως η ίδια, είναι ότι αν τον σώσει, θα ξεκινήσει μια καταιγίδα αποκαλύψεων σχετικά με μυστικά που διέπουν ολόκληρο τον κόσμο, αν όχι και ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Ο Warren Ellis επιστρέφει στο σύμπαν της WildStorm με μια νέα προσέγγιση στους χαρακτήρες των Grifter, Voodoo, The Engineer, Jenny Sparks και άλλων. Αναπλάθει πειστικά ολόκληρο τον κόσμο αυτό σε μια ιστορία που απευθύνεται σε πιο ενήλικο κοινό. Η αρχή της ιστορίας αποκαλύπτει ένα σύμπαν πιο δυναμικό, αξιόμαχο και γεμάτο δολοπλοκίες, σκοτεινές συνωμοσίες και μερικές καλές εκπλήξεις. Οι χαρακτήρες του εμφανίζονται με αρκετό μαύρο χιούμορ και σαρκασμό, και όσον αφορά την πλοκή, ο συγγραφέας προχωράει με αργά βήματα χωρίς καμιά διάθεση να δώσει πολλές πληροφορίες από την αρχή.

Αν και η επιλογή του Davis-Hunt ξάφνιασε πολλούς, η καθαρή δουλειά του στα πάνελ, η προσοχή του σε λεπτομέρειες και φυσικά το ιδιαίτερο και διακριτικό στυλ που έχει ταιριάζουν με την ιστορία.

Το πρώτο αυτό τεύχος κερδίζει την προσοχή του αναγνώστη με τη μία. Αν και πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν τους χαρακτήρες, η ιστορία και η ατμόσφαιρά του υπόσχονται να τον εισαγάγουν κατευθείαν στη μεγαλύτερη συνωμοσία που εξελίσσεται γύρω μας!!