Σχέδιο: Jamie McKelvie

Το εξαιρετικό κόμικ των Kieron Gillen, Jamie McKelvie και Matt Wilson είναι απλά ένα φαντασμαγορικό σόου καλής συγγραφής και καλού σεναρίου, που μέχρι τώρα κρατήθηκε στις κορυφαίες θέσεις για έναν λόγο: the show must go on!

Το “The Wicked + The Divine” #1 ξεκινάει με μια απίστευτη ιδέα. Κάθε ενενήντα χρόνια, δώδεκα θεοί ενσαρκώνονται στη Γη και ζουν ως ποπ σταρ για δυο χρόνια πριν πεθάνουν. Αγαπιούνται, μισιούνται και δίνουν στο κοινό αυτό που θέλει, ένα απίθανο σόου. Το πρώτο τεύχος δεν αποκαλύπτει πολλά σχετικά με τους θεούς-ποπ σταρ που εμφανίζονται. Ασχολείται κυρίως με δυο χαρακτήρες: τη Λούσι και τη Λόρα.

Η Λόρα είναι ένα συνηθισμένο, 17χρονο κορίτσι από το Νότιο Λονδίνο, που θα ήθελε και κείνη να είναι θεά. Λατρεύει την τραγουδίστρια θεά Amaterasu, η οποία αποτελεί έμπνευση και λατρεία για την ίδια. Για αυτήν όλα αρχίζουν όταν θα αποφασίσει να πάει στη συναυλία της Amaterasu.

Αυτή που κλέβει το σόου, όμως, είναι ο χαρακτήρας της Λούσι. Η λευκοντυμένη, ανδρογενής ενσάρκωση του Εωσφόρου, προτείνει στη Λόρα να της γνωρίσει την αγαπημένη της τραγουδίστρια. Η ίδια είναι κυνική, χωρίς κανέναν σεβασμό σε ήθη και συμβατικότητες και φυσικά οι προθέσεις της κρύβονται στις λεπτομέρειες. Όταν ένα αναπάντεχο περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ανατρέψει την εικόνα που δίνουν οι θεοί-ποπ σταρ, ποιες θα είναι οι απροσδόκητες συνέπειες;

Ο συγγραφέας δίνει μια ακριβή περιγραφή της κοινωνίας μας, γεμάτη χιούμορ και υπερβολές. Με δυνατή γραφή και ενδιαφέροντα ερωτήματα για τα πρότυπα που κατασκευάζονται και πώς συντηρούνται ή με τι κόστος, καθώς και ένα καστ απίθανων χαρακτήρων, η ιστορία ξεδιπλώνεται ευχάριστα. Στα παρασκήνια ξετυλίγεται σιγά σιγά το πραγματικό παιχνίδι, και ο Gillen δεν βιάζεται να αποκαλύψει πολλά.

Το σχέδιο του McKelvie είναι από τα δυνατά ατού του κόμικ. Με πολύ καλή δουλειά στις εκφράσεις των χαρακτήρων, ειδικά στην περίπτωση της σαρκαστικής και ειρωνικής Λούσι, και με τα δυνατά χρώματα του Matthew Wilson να ολοκληρώνουν το σκηνικό, το κόμικ έχει ήδη από την αρχή την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Με απαλές, σαφείς γραμμές καταφέρνει να δημιουργήσει ένταση και ρεαλιστικούς χαρακτήρες, που μένουν αξέχαστοι.

Είναι αρκετά δύσκολο για πολυαναμενόμενα κόμικ να ευχαριστήσουν το κοινό και τους κριτικούς. Το “The Wicked and The Divine”, όμως, στήνει από πολύ νωρίς τη σκηνή για ένα σόου απαράμιλλου ενδιαφέροντος, έντασης και θεάματος!