Ένα θρίλερ για το καλοκαίρι

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων όλων των εποχών και η συνάδελφός του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Σουηδία ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιβλίο και το αποτέλεσμα είναι ένα θρίλερ μυστηρίου και γρήγορης δράσης που σίγουρα αξίζει τη θέση του στη βαλίτσα των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Κάποιοι διασχίζουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Αθήνα έως τη Στοκχόλμη, κάνοντας τουρισμό… και φόνους. Ποιοι είναι και γιατί διαπράττουν αποτρόπαια εγκλήματα ζευγαριών αφού πρώτα τα αποπλανήσουν με αλκοόλ και ερωτικές υποσχέσεις; Γιατί σκηνοθετούν τους τόπους των εγκλημάτων τους με τα πτώματα σε περίεργες συνθέσεις; Και ποιο είναι το κρυφό μήνυμα των καρτ ποστάλ που στέλνουν σε τοπικές εφημερίδες λίγες μέρες πριν βρεθούν νεκρά τα θύματά τους; Ένας αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη, του οποίου η κόρη έπεσε θύμα των δολοφόνων στη Ρώμη, και η Σουηδή ρεπόρτερ που έλαβε την πιο πρόσφατη καρτ ποστάλ, θα προσπαθήσουν να βρουν το μίτο του μυστηρίου και να σταματήσουν τους δολοφόνους.

Αλλά το πραγματικό αστυνομικό μυστήριο, αρχίζει τη στιγμή που οι Αρχές θα εντοπίσουν το δολοφονικό δίδυμο: διότι αν και είναι ένοχοι (και ο αναγνώστης το γνωρίζει αυτό εξ αρχής), δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή τους. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά που τους αθωώνουν… Οι δύο πρωταγωνιστές θα κάνουν το παν για να βρουν το αδύνατο σημείο στα άλλοθί τους και θα χρειαστεί να ψάξουν στο παρελθόν για τις απαντήσεις. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους, αφού οι φόνοι συνεχίζονται και οι ένοχοι κυκλοφορούν όχι μόνο ελεύθεροι αλλά και απαλλαγμένοι από τις κατηγορίες…

Το πιο δυνατό σημείο αυτού του γρήγορου, κινηματογραφικού θρίλερ είναι το οριακό ψυχολογικό παιχνίδι που δημιουργούν και απολαμβάνουν οι δολοφόνοι, κοροϊδεύοντας τις Αρχές αλλά και το αποφασισμένο να τους σταματήσει, πρωταγωνιστικό δίδυμο. Είναι ευφυείς, λαμπεροί, θρασείς και μοιάζουν ασύλληπτοι… Τέσσερα μυαλά, δύο ζευγάρια, προσπαθούν να νικήσουν την παρτίδα αυτού του διεστραμμένου παιχνιδιού, που όσο διαρκεί κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Η λύση του μυστηρίου, όπως και ο διάβολος, κρύβεται στις λεπτομέρειες… Το επιστέγασμα της σκοτεινής αυτής ιστορίας όπου η ζωή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο κυρίως προς εκείνους που ξεγελιούνται εύκολα από ένα όμορφο χαμόγελο, είναι ότι ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχουν διέξοδοι στο φως, για όσους δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα.