Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε καθημερινή βάση η Ζόι Γουόκερ παίρνει το μετρό για να πάει στη δουλειά της. Καθημερινά, πρωί και απόγευμα, ακολουθεί την ίδια διαδρομή. Έχει τις ίδιες συνήθειες, την ίδια ρουτίνα. Μια μέρα η Ζόι βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας. Πώς βρέθηκε εκεί η φωτογραφία της; Μήπως είναι σύμπτωση; Ή την παρακολουθούν; Την επόμενη μέρα στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας. Και τη μεθεπόμενη μιας άλλης. Τότε αναστατώνεται και αποφασίζει να το δηλώσει στην αστυνομία. Όταν μια σειρά από κλεψιές, φόνους και βιασμούς αρχίζει να συμβαίνει, η Ζόι πανικοβάλλεται. Κι αν το επόμενο θύμα είναι εκείνη;

Ξέφρενο, καταιγιστικό, απειλητικό, εθιστικό. Μετά το καθηλωτικό «Σ’ άφησα», έρχεται το «Σε είδα» – το δεύτερο βιβλίο της Βρετανίδας Clare Mankintosh. Ένα ψυχολογικό θρίλερ εξίσου δυνατό με το πρώτο.

Η συγγραφέας ακολουθεί και σ’ αυτό όμοιες τεχνικές. Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ πρώτου και τρίτου προσώπου με δύο διαφορετικές αφηγήσεις. Αυτής του θύματος –της Ζόι Γουόκερ– σε πρώτο και αυτή της αστυνομικού που ερευνά της υπόθεση –της Κέλι Σουίφτ– σε τρίτο. Ενώ οι ανατροπές κρατούν τα ηνία της αφήγησης και καθορίζουν  τον ρυθμό της. Άλλοτε αγωνιώδης, άλλοτε ξέφρενη και καταιγιστική.

Ένα θρίλερ που κυριολεκτικά αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας και κάνει τους αναγνώστες να ανατριχιάζουν. Που εισχωρεί στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα του καθενός. Μια περιπέτεια που θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα.

«Κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Ξέρεις ακριβώς πού πηγαίνεις. Το ίδιο κι εκείνος». Θα γυρίσεις σώα και ασφαλής το βράδυ στο σπίτι σου;