Η Camilla Lackberg  γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Όμως, ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο βιβλίο μιας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων, «Η παγωμένη πριγκίπισσα». Τα βιβλία της σειράς αυτής  με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα –το alter ego της Καμίλα– και τον αστυνομικό Πάτρικ, έχουν γίνει όλα μπεστ σέλερ.

Το τρίτο στη σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα είναι τα «Οικογενειακά μυστικά», όπου η δράση και τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα για μία ακόμη φορά στο ψαροχώρι  Φιελμπάκα. Αυτή τη φορά, ο Πάτρικ καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού, της Σάρας, με την οικογένεια της οποίας τυχαίνει να συνδέεται φιλικά. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη την έρευνά του καθώς θα πρέπει να ανακρίνει συνεχώς τα μέλη της οικογένειας της Σάρας και να προσπαθήσει να χειριστεί με αντικειμενικότητα την υπόθεση χωρίς συναισθηματισμούς. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο δολοφόνος κινείται στο ψαροχώρι αφήνοντας τα ίχνη του χωρίς όμως να γίνεται αντιληπτός. Ο Πάτρικ με τους συναδέλφους του στην προσπάθειά του να εντοπίσει τον δράστη φέρνει στο φως τα μυστικά αρκετών οικογενειών της Φιελμπάκα που ήταν για χρόνια θαμμένα και που αυτή τη στιγμή θεωρήθηκαν ότι σχετίζονται με την υπόθεση αυτή. Μένουμε έκπληκτοι από την αποκάλυψη των καλά κρυμμένων μυστικών και αναρωτιόμαστε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης κατά πόσο αυτά συνδέονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση έτσι ώστε να προλάβουμε εμείς να εντοπίσουμε τον δράστη πριν από τον Πάτρικ.

Η συγγραφέας για ακόμη μία φορά μας προσφέρει ένα άρτιο αστυνομικό μυθιστόρημα, με εξαιρετική πλοκή και πολλαπλούς χαρακτήρες. Η Camilla Lackberg έχει καταφέρει να δημιουργεί μια βασική ιστορία και μέσα της να υφαίνει άλλες ιστορίες που να σχετίζονται με την αρχική και να τη συμπληρώνουν. Επίσης, παρ’ όλο που το βιβλίο είναι πολυσέλιδο, με πολλά ονόματα και χαρακτήρες, ο αναγνώστης ούτε για μια στιγμή δεν νιώθει ότι χάνει το ενδιαφέρον του, αντιθέτως κάθε σελίδα του βιβλίου τον ωθεί να πάει στις επόμενες μέχρι να γευτεί την αποκάλυψη της αλήθειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει την περιγραφή των προσώπων και των γεγονότων και την αναμονή μέχρι να πέσουν οι μάσκες. Η συγγραφέας μάς χαρίζει ένα ταξίδι στις ζωές και στα βάθη των ψυχών των ανθρώπων και περιγράφοντας το παρελθόν του δράστη μάς εισάγει στο κεφάλαιο της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς που είναι για πολλούς ακατανόητο και ανεξήγητο.