Η Φωτεινή ζει στο ορφανοτροφείο. Έχασε τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι μνήμες είναι νωπές. Αλλά η Φωτεινή έχει συνηθίσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας στο ίδρυμα. Ο καλύτερός της φίλος είναι ο Φαίδωνας, που τυχαίνει να είναι και το ομορφότερο αγόρι της «Ζεστής Αγκαλιάς». Μαθήματα, παιχνίδια, σχέσεις, η ζωή της Φωτεινής δεν είναι καθόλου για λύπηση. Η ίδια έχει πρόσχαρο χαρακτήρα, χιούμορ, ζωντάνια. Μόνο που τις νύχτες την επισκέπτονται εκείνοι οι βασανιστικοί εφιάλτες. Τόσο συχνά που η Φωτεινή μοιάζει να τους περιμένει. Την ώρα που η Φωτεινή παλεύει με τους δαίμονές της, ένας ψιλόλιγνος ξερακιανός κύριος περπατά στους σκοτεινούς δρόμους και περιμένει ένα αηδόνι. Την Ευτέρπη. Ευτυχώς ήρθε κι αυτή τη φορά να του πει πού πρέπει να αναλάβει δράση. Του λέει ποιο παιδί βλέπει εφιάλτη κι ο παράξενος άνδρας παίρνει το κουτί του και ξεκινά. Ο Ονειροσυλλέκτης μπαίνει στον εφιάλτη, παλεύει με τα τέρατα, τα νικά και μετατρέπει τον εφιάλτη σε όνειρο. Δεν είναι όμως μια εύκολη δουλειά αυτό. Η πάλη είναι σκληρή. Ο Ονειροσυλλέκτης, φιγούρα του ονείρου και ο ίδιος, δεν είναι παντοδύναμος. Χρειάζεται γενναιότητα, ευφυΐα, επιμονή για να πετύχει το στόχο του. Κι ούτε σημαίνει η νίκη του ότι το παιδί δε θα ξαναδεί εφιάλτη. Επιμένουν οι άτιμοι, είναι δύσκολο να τους εξαφανίσεις.

Η επίσκεψη του Ονειροσυλλέκτη στη Φωτεινή θα της αλλάξει τη ζωή. Θα γνωριστούν, θα μιλήσουν, θα μπούνε μαζί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Συμβαίνουν στ’ αλήθεια άραγε όλα αυτά ή είναι στη φαντασία της Φωτεινής; Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η συγγραφέας κινείται διαρκώς στην κόψη ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Όταν η Φωτεινή ανακαλύπτει ότι κι ο Φαίδωνας όχι μόνο βλέπει εφιάλτες αλλά έχει δεχτεί κι εκείνος την επίσκεψη του Ονειροσυλλέκτη, η φιλία τους δυναμώνει. Οι αδυναμίες μας ενώνουν περισσότερο. Οι μάσκες πέφτουν. Τώρα μπορούμε να επικοινωνήσουμε σε άλλη βάση. Η Φωτεινή κι ο Φαίδωνας θα κληθούν να βοηθήσουν πια οι ίδιοι τον Ονειροσυλλέκτη όταν εκείνος χάνει τον έλεγχο του κουτιού και δραπετεύουν οι εφιάλτες. Θα τα καταφέρουν;

Την Ιωάννα Μπουλντούμη την έχουμε γνωρίσει από τις χιουμοριστικές και κεφάτες περιπέτειες για μικρότερα παιδιά. Με τον «Ονειροσυλλέκτη» μας δίνει ένα άλλο δείγμα γραφής. Το γνωστό μοτίβο της ονειροπαγίδας γίνεται πρωτότυπο μέσα από το χειρισμό του θέματος και τη γλωσσική ατμόσφαιρα. Το κουτί σκέτο δεν αρκεί. Θα χρειαστείς θάρρος και συντροφιά για να γίνεις κι εσύ ο Ονειροσυλλέκτης του εαυτού σου.

Η Ιώαννα Μπουλντούμη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και σε κοινωνικούς φορείς. «Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος» ήταν το πρώτο της βιβλίο, ακολούθησαν «Οι περιπέτειες του Σέλοκ Χομς». Ο «Ονειροσυλλέκτης» απέσπασε το β’ βραβείο παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.