Το παρελθόν γίνεται παρόν, απειλώντας το μέλλον

Ο Giles Milton γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμσιρ το 1966 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι ιστορικός και συγγραφέας των επιτυχιών “The Riddle and the Knight”, “White Gold”, “Samurai William”, καθώς και του βιβλίου “Χαμένος παράδεισος”, το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Επίσης είναι δημοσιογράφος και ειδικεύεται στην ιστορία των ανακαλύψεων και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις περισσότερες βρετανικές εφημερίδες καθώς επίσης και σε πολλές ξένες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Ανατολή. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του.

Ο Giles Milton έχει γίνει ευρέως γνωστός στην Ελλάδα από το βιβλίο του «Χαμένος Παράδεισος: Σμύρνη 1922» (Μίνωας 2010) που ξεπέρασε τα 25.000 αντίτυπα. Στο «Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία» ο Milton πλάθει μια καταιγιστική περιπέτεια που έχει τις βάσεις της στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζακ Ρέιβεν είναι ένας Άγγλος ιατροδικαστής-αρχαιολόγος, ο οποίος καλείται στην Αμερική από μια εταιρεία ονόματι ZAKRON, που ειδικεύεται στην κρυογονική, προκειμένου να διερευνήσουν ένα πτώμα που ανασύρθηκε από το παγωμένο τοπίο της Γροιλανδίας. Η συνεργασία του με τους επικεφαλής της ZAKRON δεν τυγχάνει και των καλύτερων συνθηκών, ενώ το πτώμα του Αμερικανού στρατιώτη δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

Όμως, όταν ο Ρέιβεν βρει την άκρη του νήματος, που πηγαίνει πίσω στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Κρυμμένα μυστικά για πάνω από 70 χρόνια και μια σειρά από δολοφονίες θα φέρουν τον Τζακ σ’ ένα κυνήγι με τον χρόνο, προκειμένου να ανακαλύψει την αλληλουχία των γεγονότων και να προστατέψει ανθρώπινες ζωές.

«Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία» είναι μια περιπέτεια, γραμμένη σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, με γρήγορο ρυθμό, ορμητική ροή και καταιγιστική δράση. Η πλοκή διεγείρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και ακόμα πιο θελκτικές είναι οι αναφορές του συγγραφέα σε γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα πρόσωπα και οι διάλογοι χαρακτηρίζονται από το χειμαρρώδες ύφος του Milton, συνεργώντας στη γρήγορη ροή του κειμένου. Οι ανατροπές που υπάρχουν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης απογειώνουν το ενδιαφέρον της ανάγνωσης., Ευκολοδιάβαστο, συναρπαστικό, ορμητικό!

Ένα page-turner βιβλίο που δεν μπορείς ν’ αφήσεις στιγμή από τα χέρια σου.