Έτοιμοι για μια νέα περιπέτεια;

Η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι που λαχταράει να παίζει με τα παιδιά της ηλικίας της. Αλλά, αντί γι’ αυτό, είναι υποχρεωμένη να μένει κλεισμένη στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και να παίζει μονάχα με τον Μύθο, τον πιστό της φίλο, έναν αλμπίνο σκύλο. Διότι η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι-ζόμπι. Και πρέπει να είναι πολύ προσεκτική για να μην τη δει κανείς.

Μέχρι που έρχεται η γιορτή του Χαλογουίν. Τότε παρουσιάζεται η κατάλληλη ευκαιρία. Η Μορτίνα μπορεί επιτέλους να βγει από την Ξεπεσμένη Έπαυλη για να συναντήσει τα άλλα παιδιά και να είναι ο εαυτός της χωρίς να κινήσει υποψίες. Τι θα συμβεί, όμως, όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι η νέα τους φίλη δεν είναι μεταμφιεσμένη;

Ένα παραμύθι διασκεδαστικό που μιλάει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα, για την αποδοχή και για την αξία των μυστικών. Ένα παραμύθι με πλούσια και τόσο ζωντανή εικονογράφηση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η μικρή ηρωίδα Μορτίνα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα καρτουνίστικα σχέδια της Barbara Cantini και καλεί τα παιδιά να την ακολουθήσουν στον τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό κόσμο της και στις περιπέτειές της, αλλά και σε μία ξενάγηση στο σπίτι της, την Ξεπεσμένη Έπαυλη.