Σχέδιο: Kenneth Rocafort

Το επόμενο μεγάλο cross-over της Marvel είναι εδώ και υπόσχεται να είναι δυνατό. Αν και πάντα στο σύμπαν της Marvel υπάρχει μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες, αυτή τη φορά οι ομάδες που βρίσκονται η μια απέναντι στην άλλη, είναι και οι δυο αγαπητές από το κοινό.

Το τεύχος αυτό είναι περισσότερο εισαγωγικό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η μάχη που πρόκειται να ξεσπάσει είναι ανάμεσα στους X-Men και τους Inhumans. Όπως εξηγείται στην αφήγηση, η Terrigan mist, η ομίχλη που απελευθέρωσαν οι Inhumans, ταξιδεύει στον κόσμο και δημιουργεί συνεχώς νέους Inhumans, ενώ παράλληλα σκοτώνει οποιονδήποτε μεταλλαγμένο. Και εδώ είναι το πρόβλημα: οι Inhumans θέλουν να μεγαλώσουν τα νούμερά τους, ενώ οι μεταλλαγμένοι θέλουν να σταματήσει.

Από την αρχή αποκαλύπτεται ότι ο Κύκλωπας ο ίδιος, αρχηγός των X-Men, πέθανε εξαιτίας της ομίχλης. Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος, και οι δυο ομάδες είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν για να βρουν μια λύση για τον παράγοντα της ομίχλης που σκοτώνει μεταλλαγμένους. Για τον σκοπό αυτό, ο Beast, ένα από τα κορυφαία επιστημονικά μυαλά του κόσμου και ο καινούργιος Inhuman, Iso, αρχίζουν να δουλεύουν μαζί.

Μπορεί όμως να διατηρηθεί αυτή η συνεργασία, έπειτα από μια τραγική ανακάλυψη που κάνει ο Beast σχετικά με την ομίχλη; Και δεν είναι καλή! Ο Beast προσπαθεί να προειδοποιήσει τους X-Men,  αλλά οι Inhumans το ανακαλύπτουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Emma Frost έχει χάσει το μυαλό της! Πιστεύοντας ότι ο Black Bolt ευθύνεται για τον θάνατο του Κύκλωπα, έχει βαλθεί να προετοιμάσει όποιον μεταλλαγμένο μπορεί να πολεμήσει για τον επικείμενο πόλεμο.

Ο συγγραφέας στήνει μια σκακιέρα, όπου η μια πλευρά θεωρεί την ομίχλη ως «φυλετικό της δικαίωμα», ενώ η άλλη, οι X-Men, ως γενοκτονία. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και κάθε ελπίδα μοιάζει χαμένη. Ο Hank McCoy (Beast) μάχεται με τον χρόνο, σε μια επικών διαστάσεων έρευνα προκειμένου να βρει κάποια λύση και να κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή και για τις δυο πλευρές. Από την άλλη, η Emma Frost, επιβεβαιώνοντας τις πολεμικές της ικανότητες, είναι αυτή που οργανώνει τους X-Men για ό,τι έρχεται.

Το σχέδιο του Rocafort είναι πολύ καλό και σε πολλούς θα θυμίσει τον Marc Silvestri. Σε αυτή τη σειρά δείχνει δυνατότητες και θέτει πολύ καλές βάσεις για το μέλλον. Πολύ καλή δουλειά και με τα χρώματα.

Αν και τέτοιες σειρές είναι προβλέψιμες, θα παραμείνω αισιόδοξη και θα την παρακολουθήσω. Το πρώτο τεύχος, αν και δεν είναι τόσο συγκλονιστικό, δίνει κάποια καλά στοιχεία για το μέλλον.