Πότε είναι κάποιος καλός;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή μάγισσα, που ζούσε σε ένα μαγικό σπίτι στη μέση ενός πυκνού δάσους. Συντροφιά της είχε ένα κοράκι που λεγόταν Αμπραξάς και μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά. Επειδή όμως ήταν μόνο εκατόν είκοσι επτά χρονών, οι μεγάλες μάγισσες δεν την έπαιρναν στα σοβαρά και δεν της επέτρεπαν να συμμετέχει στις γιορτές τους. Κάτι που στεναχωρούσε πολύ τη μικρή μας μάγισσα. Γιατί έκανε τα πάντα για να είναι μια καλή μάγισσα. Μελετούσε με πολλή προσοχή και για πολλές ώρες κάθε μέρα το μαγικό της βιβλίο και με τα μαγικά της κόλπα βοηθούσε τους ανθρώπους, έλυνε τα προβλήματά τους, διασκέδαζε τα παιδιά. Μόνο που όλα τα παραπάνω, επειδή ήταν καλές πράξεις, ξεσήκωναν τις υπόλοιπες μάγισσες, που έπαψαν να τη συμπαθούν, μια και οι ίδιες ήταν κακές και πίστευαν ότι καλή μάγισσα είναι η κακιά μάγισσα. Έτσι η μικρή μας φίλη έρχεται αντιμέτωπη με το συμβούλιο των μαγισσών που θα αποφασίσει αν είναι μια καλή, δηλαδή κακιά, μάγισσα!

Το παραμύθι «Η μικρή μάγισσα» του Ότφριντ Πρόισλερ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Με αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών και έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό του πνεύμα.

Μέσα από τις καλές πράξεις της μικρής ηρωίδας τα παιδιά «διδάσκονται» να κάνουν το καλό, το σωστό και διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Ενώ μέσα από τη συμπεριφορά των μεγάλων μαγισσών ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται στα παιδικά τους μάτια, ότι παντού παραφυλάει το κακό και χρειάζεται πολλή προσοχή. Στο τέλος όμως, ύστερα από αγώνα και μερικά μαγικά κόλπα, το καλό είναι αυτό που υπερτερεί και όποιος είναι καλός βγαίνει πάντα νικητής.