Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Φίλοι πάνω κάτω

Ο παππούς της Κατερίνας μένει στον τελευταίο όροφο μιας μεγάλης πολυκατοικίας, που τα φαρδιά μπαλκόνια της είναι πάντα έρημα και όλες της οι πόρτες και τα παράθυρα πάντα κλειστά.

Μια μέρα η μπάλα της Κατερίνας πέφτει στο από κάτω μπαλκόνι.

«Ποιος να μένει άραγε εκεί;» ρωτάει ο παππούς.

«Θα μάθουμε αμέσως!» απαντάει αποφασιστικά η μικρή και αρπάζει τον παππού της από το χέρι.

Η κατάβαση στους κάτω ορόφους προς αναζήτηση της μπάλας –και όχι μόνο– και η γνωριμία με τους γείτονες ξεκινάει. Τι θα ανακαλύψουν η Κατερίνα και ο παππούς της στη βόλτα τους αυτή; Ποιοι μένουν στους κάτω ορόφους, τι άνθρωποι είναι και γιατί τόσο καιρό δεν έχουν γνωριστεί μεταξύ τους; Μήπως όλοι τους αναζητούσαν μια αφορμή για να γίνουν «φίλοι πάνω κάτω» και η πολυκατοικία να αποκτήσει επιτέλους ζωή και φως;

Μια ιστορία για τη φιλία και τους απρόσιτους και «άγνωστους» γείτονες στο απέναντι, στο διπλανό και στο από κάτω ή από πάνω διαμέρισμα, οι οποίοι μπορεί εντέλει να μην είναι τόσο απρόσιτοι όσο φαίνονται.

Μια τρυφερή ιστορία διά χειρός Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη για την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση των παιδιών για νέες γνωριμίες, νέες εμπειρίες, νέες περιπέτειες. Στην ιδιαίτερη, ζωντανή, πολύχρωμη εικονογράφηση η χαρισματική Σοφία Τουλιάτου.